banner

ÖMSS tercih kılavuzunda değişiklik




ÖSS tercihleri 11 Mart 2013 tarihine kadar uzatıldı

2013 ÖMSS Yerleştirme Tercih Kılavuzu’nda yer alan Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3 ve Tablo-4 Devlet Personel Başkanlığının talebi üzerine yeniden düzenlendi. Tercih süresi de 11 Mart 2013 tarihine kadar uzatıldı

2013 ÖMSS Tercih Kılavuzu Tablo-1 Değişiklikler

2013 ÖMSS Tercih Kılavuzu Tablo-2 Değişiklikler

2013 ÖMSS Tercih Kılavuzu Tablo-3 Değişiklikler

2013 ÖMSS Tercih Kılavuzu Tablo-4 Değişiklikler

28 Şubat 2013 tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden yayımlanan 2013-ÖMSS/KURA Tercih Kılavuzunda yer alan Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3 ve Tablo-4 Devlet Personel Başkanlığının talebi üzerine yeniden düzenlenmiştir.

Bazı kamu kurum ve kuruluşları tarafından aynı unvanlı, aynı nitelikli ve aynı koşulları taşıyan kadroların tek tek tercih yapılacak şekilde Devlet Personel Başkanlığına bildirildiği, Devlet Personel Başkanlığı tarafından da ÖSYM Başkanlığına bildirilen ve Tercih Kılavuzunda bu şekilde yayımlanan kadrolar üzerinde Devlet Personel Başkanlığınca yapılan incelemede, bu durumdaki kadroların sadece adetlerinin birleştirilmesi suretiyle, engelli adayların daha çok sayıda kadro için tercihte bulunabilmelerine imkân sağlanacağı değerlendirilmiş, Tercih Kılavuzunda yer alan Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3 ve Tablo-4’deki aynı nitelik ve koşulları taşıyan kadroların birleştirilerek yeniden yayımlanması talep edilmiştir. Bu çerçevede, kadroları birleştirilen kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara ait kadrolar aşağıda yer verildiği şekilde Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3 ve Tablo-4’de yer almaktadır.

Bu doğrultuda; ÖSYM’nin ÖMSS/Kura tercih sistemi ile ÖMSS/Kura 2013 Tercih Kılavuzu yeniden düzenlenecektir.

8 Mart 2013 tarihinde sona ereceği duyurulan tercih süresi, düzenlemeler nedeniyle adayların tercihlerini yeniden değerlendirmeleri için ek süre tanınmasını sağlamak amacıyla, 11 Mart 2013 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmıştır.

Bu düzenleme nedeniyle tercihini tamamlayan adayların yeniden tercihlerini değerlendirmeleri ve yapılan değişikliklere göre tercihlerini düzenlemeleri gerekmektedir. Bu değişiklik nedeniyle tercihlerini yeniden düzenlemesi gereken adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir. Ayrıca; değişiklikten etkilenmeyen adaylar da tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir. Tercih işlemlerini tamamlayan adayların tercih bilgilerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih süresi içinde kontrol etmeleri gerekmektedir.

2013-ÖMSS/KURA Tercih Kılavuzu yapılan düzeltmeler doğrultusunda en kısa süre içinde yenilenerek ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak ve yeni düzenlemeye göre tercihler alınmaya başlanacaktır.

Adayların tercihlerini yaparken, Tercih Kılavuzunda yapılan düzenlemelere ve değişikliklere dikkat etmeleri gerekmektedir.

2013-ÖMSS/KURA Tercih Kılavuzundan  tercih yapan/tercih yapacak adaylara önemle duyurulur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.