banner

2013 Deniz Harp Okulu Başvuruları




2013 Subaylık ve Astsubaylık sınav başvuruları ve tarihleri

Deniz Harp Okul Başvuru Kılavuzu yayımlandı. 2013'te yapılacak Deniz Harp Okulu’na erkek ve kız öğrenci alımı için başvurular 25 Mart 2013 tarihinde başlıyor. Deniz Harp Okulu Başvuruları nasıl yapılacak, kimler başvuru yapabilir?

Deniz Harp Okulları’na başvuru yapabilmek ve sınava girebilmek için ÖSYM tarafından yapılan 2013 Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) katılmış ve belirlenen taban puanı almış olmak gerekiyor.

Deniz Hap Okulları’nda, subay olmak isteyen erkek ve kız adaylar için 25 Mart 16 Mayıs 2013 tarihlerinde ön kayıtlar başlıyor. Ön kayıt yaptırmayan adayların ikinci seçim aşama sınavına giremeyecekleri belirtildi. Deniz Harp Okulu sınavları için YGS’ye girmek şartı aranıyor. Ayrıca ikinci seçim aşama sınavında başarılı olan adayların 2013 yılı Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) MF-1 ve MF-4 puan türlerinde alacakları puan da dikkate alınacak.

Sınav kaydı ve başvuru detayı için Tıklayın

Adayların başvuru için http://www.dho.edu.tr/ internet adresinden ön kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Başvuru ve sınav bilgileri

YGS ve LYS’ye girmiş olmak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2013 Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) katılmış ve tespit edilecek taban puanı almış olmak.

2. Herhangi bir mesleğe yönelik olmayan ve ÖSYS Kılavuzunda Harp Okulları Genel Başvuru koşulları altıncı maddede belirtilen okul türlerinden mezun olmak.

3. Öğreniminin herhangi bir safhasında meslek veya mesleğe yönelik okullarda okumamış olmak.

4. 2013 yılı Haziran döneminde mezun olacak durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın 2012 yılı mezunu olmak. (Daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar)

5. Herhangi bir nedenle askeri okullardan çıkmamış/çıkarılmamış, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak.

Başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi için Tıklayın

Deniz Harp Okulu başvuruları nasıl yapılacak?

-Adaylar ilk olarak http://www.dho.edu.tr/ internet adresinden ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Ön kayıt yaptırmayan adaylar ikinci seçim aşama sınavlarına (ön sağlık muayenesi, bedeni yeterlilik ve görüşme) çağrılmayacaklardır. Şahsen ve posta yolu ile başvurular kabul edilmeyecektir.

-Başvuruda bulunan adaylar 2013 Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavından(YGS) YGS-1 ve YGS-2 puan türlerinde aldıkları puanlardan, yüksek olanı esas alınarak sıralanacak, ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak “İkinci Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanı” belirlenecektir.

-Belirlenecek taban puandan daha yüksek puan alan adaylar ikinci seçim aşama sınavlarına (ön sağlık muayenesi, bedeni yeterlilik ve görüşme) çağrılacaktır. İkinci seçim aşama sınavlarına çağrılan adaylar Haziran (2013) ayı içerisinde internet sitemizde ilan edilecek, ayrıca posta yolu ile bir çağrı yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir. (Adaylar İhtiyaç duydukları bilgi ve belgeleri internet sitemizden temin edebileceklerdir)

-Deniz Harp Okulu Komutanlığında icra edilecek olan ikinci seçim aşamalarında başarılı olan adayların, bedeni yeterlilik testleri ve görüşme aşamasında aldıkları puanlar ile 2013 yılı Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) MF-1 ve MF-4 puan türlerinde alacakları puanın yüksek olanı dikkate alınarak “aday performans puanları” tespit edilecektir.

- İkinci seçim aşamalarında başarılı olan adaylar “aday performans puanlarına” göre sıralanacak, kontenjana girerek sevk edilecekleri askeri hastaneden “Askeri Öğrenci Olur” raporu alan adayların kesin kayıt işlemleri yapılacaktır. İkinci seçim aşama sonuçları, Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçlarının açıklanmasını müteakip internet sitemizde ilan edilecek, ayrıca posta yolu ile bir duyuru yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir.

-ÖSYS aday bilgi formunda “Askeri Okullara Girme İsteği” kutucuğu bulunmaktadır. Bu kutucuk tamamen istatistiksel bilgi edinme amaçlıdır. Bu kutucuğu işaretlemek ya da işaretlememek Deniz Harp Okuluna başvuruyu etkilememektedir.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.