banner

YGS'de din ve felsefe sorularına dikkat!




ÖSYM, YGS sınavında adaylara din ve felsefe sorularının zorunluluk esasına göre cevaplanacağı uyarısı yaptı

YGS'de tüm adaylar ilk 35 sorunun tamamından sorumlu olacak. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersini yasal olarak almak zorunda olan adaylar sosyal bilimler testinin ilk 40 sorusunu cevaplandırmakla yükümlü olacak. Bu durumdaki adaylar 41, 42, 43, 44 ve 45. felsefe alanı sorularını cevaplandırmayacak ve cevap kağıdının ilgili alanında herhangi bir işaretleme yapmayacak.

Yaklaşık 2 milyon adayın gireceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ilk kez Sosyal Bilimler testinde adaylara Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden de 5 soru yöneltilecek.

YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testleri yer alacak. Adaylar, güncel öğretim programlarından sorumlu olacak. Bu yıl YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisinden 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru yöneltilecek.

YGS sosyal bilimler testinde, YÖK'ün aldığı karar doğrultusunda ortaöğretim kurumlarında din kültürü ve ahlak bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile eğitim gören öğrenciler, din kültürü ve ahlak bilgisi sorularından muaf tutulacak. Bu öğrencilere din kültürü ve ahlak bilgisi soruları yerine YGS'de sosyal bilimler testinde yer alan felsefe alanından 5 soru sorulacak. Sosyal bilimler testinde toplam 45 soru bulunacak.

İlk 35 sorudan sonrasına dikkat

YGS'de tüm adaylar ilk 35 sorunun tamamından sorumlu olacak. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersini yasal olarak almak zorunda olan adaylar sosyal bilimler testinin ilk 40 sorusunu cevaplandırmakla yükümlü olacak. Bu durumdaki adaylar 41, 42, 43, 44 ve 45. felsefe alanı sorularını cevaplandırmayacak ve cevap kağıdının ilgili alanında herhangi bir işaretleme yapmayacak.

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersini yasal olarak almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile eğitim gören öğrenciler ise sosyal bilimler testinin ilk 35 sorusunu cevaplandırdıktan sonra aynı testin 41, 42, 43, 44 ve 45. felsefe alanı sorularını cevaplandıracak. Bu adaylar, soru kitapçığındaki 36, 37, 38, 39 ve 40. din kültürü ve ahlak bilgisi alanı sorularını cevaplandırmayacaklar, cevap kağıdının ilgili alanında herhangi bir işaretlemede bulunmayacak.

Cevap kağıdının sosyal bilimler testi alanında 36, 37, 38, 39 ve 40. cevap alanlarında herhangi bir işareti olanların bu cevapları dikkate alınacak değerlendirme bu cevaplar üzerinden yapılacak.

İki cevap alanını da işaretleyenlerin felsefe cevapları geçersiz olacak

Cevap kağıdının din kültürü ve ahlak bilgisi sorularını oluşturan 36, 37, 38, 39 ve 40. cevap alanlarında herhangi bir işareti bulunanlar, aynı zamanda cevap kağıdının 41, 42, 43, 44 ve 45. cevap alanlarında bulunan felsefe alanında da işaretleme yapmışlarsa bu adayların 36-40 arası işaretlemeleri değerlendirmeye alınacak, 41-45 arası işaretlemeleri dikkate alınmayacak.

Cevap kağıdının sosyal bilimler testi alanında 36-45. cevap alanlarında herhangi bir işareti bulunmayanların değerlendirme işleminde ilk 40 soru dikkate alınacaktır. Sınav sonrası yapılacak düzeltme istekleri kesinlikle kabul edilmeyecek.

Sınavda kullanılacak soru kitapçıklarının ilgili bölümünde de adaylara yönelik gerekli uyarı bulunacak.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.