banner

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav başvuruları




Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavları’na başvurular başladı. Sınava ilk defa katılacak adaylar için başvurular 15 Nisan’a kadar odalara yapılırken, diğer adaylar için ise internet üzerinden 3 Haziran 2013 tarihine kadar devam edecek. Sınav tarihleri ise 29-30 Haziran 2013.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavları 29-30 Haziran 2013 tarihlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, stajını tamamlayan serbest muhasebeci mali müşavir aday meslek mensupları (stajyer), serbest muhasebeci ruhsatı olanlar ve hizmet sürelerini stajdan saydıran adaylar sınava katılabilecek.

Sınava ilk kez sınava katılacak adaylar, odalara 15 Nisan 2013 tarihine kadar, diğer adaylar ise internet üzerinden 3 Haziran 2013'e kadar başvuru yapacak.

Sınavlara girebilmek için hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumu'nca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olunması veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma alınması şartı aranıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.