banner

YDS soru ve cevapları




YDS’de 80 ve üzeri bir puan almak için kaç soruyu doğru cevaplandırmak gerekiyor? YDS sonuçları kaç yıl geçerli? YDS soru ve cevapları ile sonuçları hangi tarihlerde açıklanacak?

YDS soru kitapçığı ve cevap anahtarı için Tıklayın

YDS İlkbahar Dönemi sonuçları için Tıklayın

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Pazar günü yapıldı. Sonuçlarının 5 yıl geçerli olacağı YDS’ye 330 bin 796 aday başvurdu. Sınavda, adaylara 80 soru yöneltildi. Saat 09.30'da başlayan sınav, 150 dakika sürdü. 2013 YDS sonuçlarının bu hafta içinde açıklanması bekleniyor.

6-7 Temmuz'da yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (2013-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik) ve daha sonraki yıllarda lisans düzeyinde yapılacak KPSS'lerde Yabancı Dil Testi yer almayacağı için dil puanına ihtiyaç duyan adayların YDS’ye girmeleri gerekiyor.

YDS puanları kaç yıl geçerli olacak?

YDS ilkbahar döneminde alınacak puanlar, sınav tarihinden itibaren beş yıl süreyle geçerli olacak. Sınavın geçerlilik süresi, kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacak. Ayrıca kurumlar kendilerine uygun geçerlilik süresi belirleyebilecek apotheke-zag.de

Ocak ayında Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik uyarınca, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (KPDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) ve içeriğinde yabancı dil sorusu veya testi bulunan yabancı dil seviye belirleme sınavlarını YDS adı altında tek bir sınavda toplandı.

KPSS, TUS, DUS gibi sınav ve yerleştirme işlemleriyle ÜDS ve KPDS sonuçlarını kullanan diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşların sınav ve yerleştirme işlemlerine katılacak adaylar, yabancı dil yeterliğinin belirlenmesi için YDS'ye girecek.

YDS ilkbahar dönemi sınavı, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunancadan yapılacak. Sonbahar dönemi sınavı ise Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusçadan yapılacak.

Adaylar aynı dönemde yalnız bir yabancı dilden sınava girebiliyor

Sınavda, Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunanca dillerinde çoktan seçmeli sorulardan oluşan test uygulanacak. Diğer dillerde yabancı dilden Türkçe'ye ve Türkçe'den yabancı dile çeviri şeklinde adaylara açık uçlu soru yöneltilecek. Çeviri için 150-200 sözcükten oluşan metinlerden yararlanılacak.

KPSS puan türleri, YDS puanı ile ağırlıklandırılarak hesaplanacak

6-7 Temmuz'da yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (2013-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik) ve daha sonraki yıllarda lisans düzeyinde yapılacak KPSS'lerde Yabancı Dil Testi yer almayacak.

Yabancı dil testinin belirli ağırlıklarla hesaplanarak oluşturulduğu KPSS puan türleri, YDS puanı ile ağırlıklandırılarak hesaplanacak.

KPSS'de yabancı dil testinin de ağırlıklandırılarak hesaplandığı puanları edinmek isteyen adayların 2013-YDS İlkbahar Dönemi Sınavı'na girmeleri zorunlu olacak.

2013-YDS İlkbahar Dönemi Sınavı'na katılmayan veya bu sınava Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde katılmayan adayların, 2013 yılında yapılacak KPSS'de yabancı dil testinin belirli ağırlıklarla hesaplandığı KPSS puan türleri hesaplanmayacak.

KPDS'ye yapılan atıflar YDS'ye yapılmış sayılacak

İlgili mevzuatlarda KPDS'ye yapılan atıflar YDS'ye yapılmış sayılacak. İlgili mevzuat gereği, lisansüstü eğitim, denklik, atanma işlemleri ile doçent adayları, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların da yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'ye girmeleri gerekecek.

YDS ilkbahar döneminde alınacak puanlar, sınav tarihinden itibaren beş yıl süreyle geçerli olacak. Sınavın geçerlilik süresi, kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacak. Ayrıca kurumlar kendilerine uygun geçerlilik süresi belirleyebilecek. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.