banner

SBS'de sadece 8. sınıf müfredatı sorulacak




8 Haziran’da yapılacak Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) iki aydan az bir zaman kaldı. Uzmanlar bu yıl yapılacak SBS’de adayların yalnızca 8. sınıf müfredatından sorumlu olacağını, bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın 8. sınıf müfredatı dışında adaylara herhangi bir soru yöneltmediğini belirtiyor.

Eğitim danışmanı Oktay Aydın, SBS’ye girecek adayların en çok merak ettiği soruları cevapladı. Aydın Bilfen velilerine verdiği seminerde, "Bu yıl SBS'de sadece 8'inci sınıf müfredatından soru sorulacak. Bir sürpriz beklemiyoruz çünkü bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı sözüne sadık kaldı. Ancak unutulmaması gereken en önemli konu her testin puana etkisinin eşit olmayacağıdır." dedi. Velilere bu yıl yapılan değişikliklerle ilgili bilgi de veren Aydın şu hatırlatmalarda bulundu: "Aileler ve öğrenciler 6 ve 7'nci sınıf müfredatından soru sorulup sorulmayacağını merak ediyor. Hayır sorulmayacak. Sadece 8.sınıf müfredatı olacak. Bu yıl en değerli test matematik olacak. Puanlar, Türkçe testinde 6.518, matematik testinde 7.678, Fen ve Teknoloji testinde 5.594, Sosyal Bilgiler testinde 5.745, Yabancı Dil testinde de 4.404 ile çarpılarak hesaplanacak. Velilere, Sınavda alınan puanlara 6,7 ve 8'inci sınıf yılsonu başarı puanlarının eklenip ikiye bölünerek elde edilecek".

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.