banner

2013 YDS soru ve cevapları ile sonuçları




ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre 11 Nisan’da yayınlanan soru ve cevapların ardından açıklanacak olan 2013 İlkbahar Dönemi YDS sonuçları adaylara posta yoluyla gönderilmeyecek. YDS sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ sayfasından açıklandığı andan itibaren öğrenilebilecek.

ÖSYM, Yabancı Dil (YDS) Sonbahar Dönemi Sınavı’nı 6 Ekim 2013 tarihinde yapacak. YDS Sonbahar Dönemi için başvurular 12-21 Ağustos 2013 tarihleri arasında alınacak. ÖSYM Posta yoluyla adaylara herhangi bir başvuru kılavuzu göndermeyecek.

2013 Yabancı Dil Sınavı soru ve cevapları 11 Nisan’da yayınlandı. ÖSYM’nin YDS İlkbahar Dönemi sonuçlarını bu hafta başında açıklaması bekleniyor. YDS sonuçları açıklandığı andan itibaren adaylar 2013 YDS sonuçlarına buradan ulaşabilecek.

2013 YDS soru ve cevapları için Tıklayın

2013 YDS sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

ÖSYM, tüm yaptığı sınavlar için başvuruları www.osym.gov.tr internet adresi üzerinden duyuruyor. Başvurular bu adres üzerinden yayınlanan kılavuzlara göre yapılacak.

ÖSYM, Diş Hekimliği, Tıp Doktorluğu alanlarında yurtdışında öğrenim görenler için seviye tespit sınavları ile Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İlkbahar Dönemi sınavlarını 13-14 Nisan 2013 tarihleri arasında yaptı.

Diş Hekimliği, Tıp doktorluğu, ve yurtdışında öğrenim görenler için seviye tespit sınavları sonbahar dönemi başvuruları 19 Temmuz-29 Temmuz 2013 tarihleri arasında alınacak. TUS, DUS, ve diploma denkliği sınavları 7-8 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar başvurularını ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yayınlanacak başvuru kılavuzuna göre yapacak. Adaylara başvuru kılavuzu gönderilmeyecek. 

YDS’den yüksek lisans, doktora için en az kaç puan almak gerekir

YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir. Doçentlik Bilim Sınavına Almanca, Fransızca veya İngilizce dışında bir yabancı dil sınavı sonucu ile başvurulmak isteniyorsa, bu dilin Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilmesi ve bu dilden YDS'de 65 veya daha yüksek puan alınması gerekir. Bilim/sanat alanı bir yabancı dille ilgili olanlar, yabancı dil sınavına başka bir dilden girmek zorundadır.

YDS'de en fazla kaç alandan sınava girilebilir?

YDS’de bir dönem sadece bir dilden sınava girilmektedir

Sınavın uygulanması

Yabancı Dil Bilgisi ve Seviye Tespit Sınavı, yarın 41 il merkeziyle Lefkoşe ve Bişkek’te saat 9.30’da başlayacak. Sınavda 80 soru sorulacak ve adaylardan bu soruları 150 dakikada cevaplamaları istenecek. YDS’ye 330 bin 796 aday başvuru yaptı.

Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca,  İngilizce,  İspanyolca,  İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli sorulardan oluşan testler kullanılır. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. Diğer dillerde sınav yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri  şeklinde yapılır. Çeviri için 150-200 sözcükten oluşan metinlerden yararlanılır. İngilizce sınavlarında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir.

Bu sınavlarda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.