banner

2013 YDS sonuçları ne zaman açıklanır?




Eğitimtercihi, ÖSYM'nin tüm sınav soru ve cevapları ile yaptığı tüm sınavların sonuçlarını burada açıklandığı andan itibaren okurlarıyla paylaşıyor. YDS İlkbahar Dönemi Sonuçları açıklandığı andan itibaren egitimtercihi.com'da 

2013 YDS sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) dün de açıklanmadı. ÖSYM, 13-14 Nisan’da yaptığı TUS ve DUS İlkbahar Dönemi Sınav soru ve cevaplarını dün akşam saatlerinde yayınladı. YDS soru ve cevaplarını 11 Nisan’da gecikmeli olarak yayınlayan ÖSYM’nin YDS İlkbahar Dönemi sonuçlarını bu hafta açıklaması bekleniyor. Adayların YDS sonuçları için heyecanlı bekleyişi sürüyor.

ÖSYM, YDS’de adayları şaşırttı

ÖSYM, ezbere soru cevaplanmasının önüne geçebilmek için YDS sorularındaki imla işaretlerini kaldırdı.

7 Nisan Pazar günü yapılan Yabancı Dil Sınavı’na 300 binden fazla aday katıldı. Adaylar, 32 dilde yapılan yabancı dil sınavlarına kamuda uzman olabilmek, üniversitede akademik kariyer için girdiler. Uzmanlar, söz konusu uygulamanın sınav kurallarına uymadığını, adayların dava açma haklarının olduğunu iddia etti.

Yabancı dili yeterli olmayan da cevaplayabiliyordu

Ancak ÖSYM yetkilileri, imla işaretlerinin kaldırılması işleminin, yabancı dil bilen ile bilmeyeni ayırt etmek için yapıldığını savundu. ÖSYM yetkilileri, “Daha önce adaylar, özellikle İngilizce sınavında imla işaretlerinden sonra hangi bağlaçların geleceği formülünü ezberleyerek 10-15 soruyu hiç okumadan bile çözebiliyorlardı. Virgülden sonra ‘That’ gelmez gibi formüller uygulanıyordu. Bu adaylar arasında adaletsizliğe neden oluyordu” dedi.

Türkiye okullaşma oranında İngiltere’yi geçti

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Türkiye’nin, bürüt okullaşma oranında İngiltere'yi geçtiğini, açıköğretimdeki öğrenci sayısı bakımından da Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını belirtti. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, ''Türkiye özellikle 2003 yılından sonra yükseköğretimde büyük sıçramalar yaptı. 2003 yılında Türkiye'de sadece 70 üniversite varken bugün 170 üniversitemiz bulunuyor'' dedi.

Günay, toplumun her kesiminin eğitilmesi gerektiğini, bunun için gerekli şartları oluşturmanın imkansız olmadığını dile getirerek, açıköğretimde 2 milyonu aşkın öğrenci bulunduğunu kaydetti. Günay, şöyle konuştu: ''1981 yılında Türkiye üniversitelerinde okullaşma oranı yüzde 6.2, öğrenci sayısı 237 bin 269, öğretim elemanı sayısı 21 bin iken sadece 19 devlet üniversitesi vardı. Bugüne baktığımızda ise aradaki uçurumu görebiliyoruz. Bugün Türkiye'de vakıf üniversiteleriyle 170 üniversitemiz, 4.5 milyon öğrenci, 119 bine yakın öğretim elemanı bulunuyor. Bürüt okullaşma oranı ise yüzde 70.11. Türkiye, bürüt okullaşma oranında İngiltere'yi geçmiş durumda. Açıköğretimdeki öğrenci sayısı bakımından da Çin'den sonra ikinci sırada yer alıyor.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.