banner

2013 LYS’ye başvurular nasıl yapılacak?




2013 Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) başvurular 22 Nisan Pazartesi günü başladı. Sınav merkezi değişiklikleri başvuruları ise 22 Nisan-4 Mayıs 2013 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C.Kimlik / Y.U. numarası ve şifreleri ile yapılacaktır. LYS başvuruları şu şekilde yapılacak;

LYS’ye başvur yapacak adayların 2013 ÖSYS Kılavuzu’na göre başvuru yapmaları gerekmektedir.

2013 ÖSYS Kılavuzu için Tıklayın

2013 LYS Aday Basvuru Formu için Tıklayın

LYS’ye başvuru yapacak adayların izleyeceği yol;

LYS’ye http://ais.osym.gov.tr adresinden bireysel başvuru yapmak istemeyen adaylar için

1-Başvurma süresi içerisinde kılavuzda belirtilen bankalardan (*) birine, ya da www.osym.gov.tr internet adresinde bulunan "ÖDEMELER" başlığı alanından kredi kartı/banka kartı ile sınav ücretini yatırınız.

2-www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanan 2013-LYS'ye ait AdayBaşvuru Formunu doldurunuz

3-Doldurduğunuz Aday Başvuru Formu ile fotoğraflı ve TCKimlik numaralı nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport (Nüfus cüzdanında güncel bir fotoğraf ve soğuk damga basılı olmalı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır) ile birlikte başvuru merkezine gidiniz. Başvuru hizmeti ücreti olarak 2,00 TL ödeyiniz.

4- Doldurduğunuz Aday Başvuru Formu ile fotoğraflı ve TC Kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport (Nüfus cüzdanında güncel bir fotoğraf ve soğuk damga basılı olmalı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır) ile birlikte başvuru merkezine gidiniz. Başvuru hizmeti ücreti olarak 2,00 TLödeyiniz.

5-Bilgilerinizin, başvuru görevlisi tarafından elektronik ortama girişini izleyiniz ve görevlinin size vereceği Aday Başvuru Kayıt Bilgileri dökümü'nden bilgilerinizi kontrol edip onaylayınız. Sizin ve görevlinin imzaladığı bu belgeyi saklayınız.

LYS’ye http://ais.osym.gov.tr adresinden bireysel başvuru yapmak isteyen adaylar için ise;

1-İnternet erişim şifrenizi hatırlamıyorsanız, www.osym.gov.tr internet adresinden adayların Internet Erişim Şifresi Edinmeleri ile ilgili duyuruyu okuyarak şifre edinme ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

2- www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanan 2013-LYS'ye ait Kılavuz ve Aday Başvuru Formuna ulaşabilirsiniz.

3- Başvurma süresi içerisinde kılavuzda belirtilenbankalardan (*) birine, ya da www.osym.gov.tr internet adresinde bulunan "ÖDEMELER" başlığı alanından kredi kartı/banka kartı ile sınav ücretini yatırınız.

4- www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanan 2013-LYS'ye ait Aday Başvuru Formunu önceden doldurmanız yararınıza olacaktır.

5- Bankaya sınav ücretini yatırdıktan sonra internet bağlantısı ve yazıcısı olan bir bilgisayarı kullanarak, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik / Y.U. Numaranız ile şifrenizi giriniz; 2013-LYS başlıklı alana girerek sınav tercihlerinizi, Sınav Merkezi tercihlerinizi, LYS-5’e girecek iseniz yabancı dilinizi giriniz.

6- Başvuru İşlemini Tamamla butonuna basınız ve “Başvurunuz Sistem Tarafından Başarıyla Tamamlanmıştır” iletisini bekleyiniz. Bu iletiyi gördüğünüzde Aday Bilgilerim bağlantısından Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinizin dökümünü alınız ve bu belgeyi saklayınız.

LYS için sınav merkezi değişikliği isteyen adaylar ne zaman ve nasıl başvuru yapacak?

LYS’ye girecek adayların sınav merkezi değişikliği yapmaları için 2013 Lisans Yerleştirme Sınavı’na başvuru yapmaları gerekmektedir. LYS başvuru tarihleri 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacak.

Sınav merkezi değişiklikleri ise 22 Nisan-4 Mayıs 2013 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C.Kimlik / Y.U. numaranız ve şifreleri ile 2013-LYS’yi seçtikten sonra gelen ekranda sol taraftaki seçeneklerden Sınav Merkezi Değiştir alanından yapılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.