banner

SBS tercihleri 29 Temmuz’a kadar uzatıldı




15 Temmuz’da başlayan ve 21 Temmuz’da sona erecek olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) tercih süresi 29 Temmuz’a kadar uzatıldı.

21 Temmuz’da sona erecek olan SBS tercihleri 29 Temmuz’a kadar uzatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin SBS başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı.

Tekin, SBS tercih süresinin uzatıldığını Twitter’dan duyurdu. 

SBS’de tercih süresinin ileri bir tarihe alınmasında iller arası yer değiştirme talebinde bulunan ve çocuğu SBS tercihi yapacak öğretmenlerin taleplerinin etkili olduğu belirtildi.

MEB'den de şu açıklama yapıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi çerçevesinde gerçekleştirilen SBS sonuçlarının 12 Temmuz'da yayınlandığı hatırlatıldı.

Ortaöğretime yerleştirme puanına göre, tercih başvurularının 15 Temmuz Pazartesi başladığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''21 Temmuz'da sona ereceği duyurulan tercih başvuru işlemlerinin, öğrenci ve velilerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda 29 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar uzatılması Bakanlığımızca uygun görülmüştür.''

 Yusuf Tekin Twitter'dan şunları paylaştı;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.