banner

TUS ve DUS yerleştirme sonuçları açıklandı




Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) yerleştirme sonuçları açıklandı.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, TUS ve DUS sonbahar dönemi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yönetmelik uyarınca, TUS ve DUS yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandıktan sonra, adayların yerleştirildikleri kurumlara 10 iş günü içerisinde (sonuçların açıklandığı tarihinden bir iş günü sonra başlamak üzere) kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

İlgili kurumlar, kayıt tarihinin bitiminden itibaren 3 iş günü içerisinde kayıt olan aday sayısını, ÖSYM’nin internet adresinden elektronik ortamda İlkbahar Döneminde olduğu şekilde ÖSYM’ye bildirecek. Merkez tarafından ilgili kurumlara ayrıca bir yazı ile bildirim yapılmayacak.

Açık uçlu sorulara örnek

ÖSYM, 9 Kasım'da yapılacak 2013 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (YDUS), çocuk cerrahisi, deri ve zührevi hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, halk sağlığı, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi, tıbbi mikrobiyoloji, üroloji ana bilim dallarında açık uçlu (kısa cevaplı) sorulara yer verecek.

Sorulacak sorular hakkında fikir vermesi amacıyla, Merkez tarafından örnek sorular hazırlandı. Örnek sorulara ÖSYM'nin internet adresinden erişilebilinecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.