banner

Formasyonda ALES yüzde 60 etkili olacak




Pedagojik formasyon (öğretmenlik sertifika programları) başvurularında ALES yüzde 60 etkili olacak

Eğitimtercihi- Yükseköğretim Kurulu (YÖK), pedagojik formasyon başvurularında ALES’in yüzde 60, diploma notunun ise yüzde 40 etkili olması yönünde karar aldı.

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, YÖK Genel Kurulu’nda pedagojik formasyon (öğretmenlik sertifika programları) başvurularında ALES puanının yüzde 60, diploma notunun ise yüzde 40 etkili olması yönünde karar aldıklarını belirtti. YÖK Başkanı sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı;

“Sevgili pedagojik formasyon adayları, kurulumuzda başvurularınızda ALES'in %60,diploma notunun ise %40 etkili olmasına karar aldık. Hayırlı olsun.”

YÖK, 2013 Eylül ayında formasyon için ALES kararı almıştı

YÖK, pedagojik formasyon sertifika programlarına girişte Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçlarının bu yıldan itibaren kullanılacağını bildirmişti. Eylül ayında yapılan YÖK Genel Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda formasyon alacak adayların sonuçları 3 yıl geçerli olan ALES puanını kullanabileceği son üç yılda ALES’e girmemiş adayların da 2013 ALES Sonbahar Dönemi’ne girmeleri gerektiği belirtilmişti. Eylül ayında alınan kararda ALES puanının ne kadar etkili olacağı açıklanmamış karar ileri bir tarihe ertelenmişti. Bugün alınan kararla formasyonda ALES'in yüzde 60, diploma notunun ise yüzde 40 etkili olacağı belirtildi. YÖK, ayrıca programlar için toplam kontenjan sayısını da 20 bin olarak belirlemişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.