banner

Bu okulda artık teneffüs zili çalmıyor




Kırkağaç ilçesindeki Hacı İsmail Dereköy Anadolu Lisesi'nde ders ve teneffüs zamanlarında zil çalınmıyor. 

Hacı İsmail Dereköy Anadolu Lisesi yönetimi, öğrencilere sorumluluk bilinci aşılamak okuldaki zilleri sökldü. 

Uygulamayla ilgili AA muhabirine açıklama yapan okul müdürü Murat Akgün, eğitimciler olarak gençlere aşılamaları gereken en önemli duygunun sorumluluk bilinci olduğunu ifade ederek, öğretmenlerin de onayı ile artık okulda zil çalınmadığını söyledi. 

"Zilin susması" ile herkesin derse giriş ve çıkışlarını sınıf ve koridorlardaki saatlere bakarak ayarladığını belirten Akgün, "Öğrenciler artık derslere zil çalmadan girip çıkmaya başladı. Hiçbir sorun yaşamadığımız uygulama bundan sonra da devam edecek. Uygulamayla gürültü kirliliğini de önledik" dedi. 

Kırkağaç Milli Eğitim Müdürü Ayhan Turgut da Hacı İsmail Dereköy Anadolu Lisesi'ndeki uygulamanın, öğrencilere zamanı iyi yönetebilme ve kullanma becerisi kazandırdığını ifade ederek, diğer okulların örnek almasını istedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.