banner

Letonya’yla eğitimde işbirliği




Bakan Avcı, Letonya Eğitim ve Bilim Bakanı Druviete ile görüştü. İki ülke arasında 19 Nisan 2005'te imzalanan eğitim, bilim, kültür ve spor alanlarındaki işbirliği anlaşmasıyla karşılıklı burs imkanları, öğrencilerin ve akademisyenlerin değişim programlarından yararlanmalarının sağlandığına işaret eden Avcı, üniversitelerarası işbirliklerinin artırılması konusunda da yardımcı olunacağını sözlerine ekledi.

MEB Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins’e eşlik eden Letonya Eğitim ve Bilim Bakanı Ina Druviete, Bakan Avcı’yı makamında ziyaret etti. 

Bakan Avcı, konuk Bakan Druviete’yi Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke ilişkilerinin yüzyıllar öncesine dayandığını anlattı. 

Avcı, 1877-78 Osmanlı-Rusya Savaşı’nda Plevne’de esir düşerek Letonya topraklarına getirilen ve burada hayatlarını kaybeden Türk askerlerinin Cesis şehrindeki şehitlikte ebedi misafir olarak yattıklarını belirterek, "Dost ve müttefik Leton halkına şehitliğimize gösterdikleri itinadan dolayı Türk Milleti adına teşekkür ediyorum" dedi.

İki ülke arasında 19 Nisan 2005'te imzalanan eğitim, bilim, kültür ve spor alanlarındaki işbirliği anlaşmasıyla karşılıklı burs imkanları, öğrencilerin ve akademisyenlerin değişim programlarından yararlanmalarının sağlandığına işaret eden Avcı, "Bir doktora, 3 yüksek lisans toplamda 4 Letonyalı öğrencimiz, ülkemizde öğrenimine devam etmektedir. İmkanlar ölçüsünde karşılıklı olarak öğrenci sayısının da öğrencilerimize sağladığımız burs sayısının da artırılmasını arzulamaktayız. Bunun yanında Letonya Üniversitesi ve Letonya Kültür Akademisi bünyesinde var olan Türkoloji bölümleri de ülkelerimiz arasındaki sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı, üniversitelerarası işbirliklerinin artırılması konusunda da yardımcı olunacağını sözlerine ekledi.

Görüşmenin ardından iki bakan, birbirlerine hediye takdim etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.