banner

YÖK’ten LYS duyurusu




YÖK, LYS'ye başvuran öğrencilerin, ileride yatay geçiş imkanlarından tam olarak faydalanabilmeleri ve farklı puan türlerinin oluşabilmesine olanak sağlamak için 2014-Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) tamamına kayıt yaptırarak tüm sınavlara girmeleri uyarısında bulundu

Eğitimtercihi- YÖK, LYS’ye girecek öğrenciler için duyuru yaptı. YÖK'ten yapılan duyuruda, Yatay Geçiş Yönetmeliği ile üniversite öğrencilerinin farklı puan türleri arasındaki yatay geçişlerinin kolaylaştırıldığı bu nedenle öğrencilerin yerleştikleri belli bir puan türündeki bölümden farklı bir puan türündeki bölüme yatay geçiş yapmak istemeleri halinde, öğrencinin sınava girdiği yıldaki ÖSYM merkezi yerleştirme puanlarının dikkate alınacağı bildirildi. Açıklamada, LYS' ye başvuran öğrencilerin, ileride yatay geçiş imkanlarından tam olarak faydalanabilmelerine ve farklı puan türlerinin oluşabilmesine olanak sağlamak için 2014-Lisans Yerleştirme Sınavlarının tamamına kayıt yaptırarak tüm sınavlara girmeleri tavsiye edildi. 

YÖK2ten yapılan açıklama şöyle;

LYS (Lisans Yerleştirme Sınavları) başvurularının başladığı bugün, sınava girecek tüm öğrencilere önemli bir hatırlatmada bulunulması faydalı görülmüştür.

Yükseköğretim Kurulunca son dönemde yeniden düzenlenen Yatay Geçiş Yönetmeliği ile üniversite öğrencilerinin farklı puan türleri arasındaki yatay geçişleri kolaylaştırılmıştır. Öğrencilerin yerleştikleri belli bir puan türündeki bölümden farklı bir puan türündeki bölüme yatay geçiş yapmak istemeleri halinde, öğrencinin sınava girdiği yıldaki ÖSYM merkezi yerleştirme puanları dikkate alınacaktır. Örneğin, İşletme (puan türü TM1) programında kayıtlı bir öğrencinin İnşaat Mühendisliği programına yatay geçiş yapmak istemesi durumunda, merkezi yerleştirme puanları arasında MF4 puanının bulunması gerekmektedir. Bu öğrencinin MF4 puanı, geçmek istediği İnşaat Mühendisliği programının sınava girdiği yılki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci belirlenen uygulama esasları çerçevesinde yatay geçiş yapabilecektir.

Bu nedenle LYS' ye başvuran öğrencilerimizin, ileride yatay geçiş imkanlarından tam olarak faydalanabilmelerine ve farklı puan türlerinin oluşabilmesine olanak sağlamak için 2014- Lisans Yerleştirme Sınavlarının tamamına kayıt yaptırarak tüm sınavlara girmelerini önemle tavsiye ederiz.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.