banner

Merkezi ortak sınav (TEOG) soru ve cevapları (28-29 Nisan)




Merkezi ortak sınavlar (TEOG) 6 dersten dün ve bugün yapılan testlerle sona erdi. Merkezi ortak sınav soruları yayınlandı. TEOG soru ve cevapları için Tıklayın

28 Nisan 2014 Pazartesi; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Soru ve Cevapları;

29 Nisan 2014 Salı; Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil Soru ve Cevapları;

Milli Eğitim Bakanlığı, 8. Sınıflar için bu yıl ilk defa gerçekleştirilen merkezi ortak yazılı sınavların sorunsuz bir şekilde tamamlandığını bildirdi. MEB, her bir ders sınavına ait soruların ve yanıtların, 29 Nisan 2014 saat 14:00’ten itibaren www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacağını belirtti.

Merkezi ortak sınavlar (TEOG) 6 dersten dün ve bugün yapılan testlerle sona erdi. Merkezi ortak sınav (TEOG) soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://www.meb.gov.tr/ internet adresinde yayınlandı. Merkezi ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için mazeret sınavları, 10-11 Mayıs'ta yapılacak. Sınav sonuçlarının haziran ayında açıklanması planlanıyor. 

Aşağıdaki linklerden soru ve cevaplara erişebilirsiniz

DERSLER KİTAPÇIKLAR
Türkçe  A Kitapçığı    B Kitapçığı  Görme Engelliler
Matematik  A Kitapçığı   B Kitapçığı Görme Engelliler
Din Kültürü  A Kitapçığı   B Kitapçığı Görme Engelliler
Fen ve Teknoloji    A Kitapçığı   B Kitapçığı Görme Engelliler
İnkilap Tarihi  A Kitapçığı   B Kitapçığı Görme Engelliler
İngilizce  A Kitapçığı   B Kitapçığı Görme Engelliler
Almanca  C Kitapçığı   D Kitapçığı
Fransızca  E Kitapçığı   F Kitapçığı
İtalyanca  G Kitapçığı   H Kitapçığı

Yerleştirme TEOG puanı nasıl hesaplanacak?

Öğrencilerin, 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 8. Sınıflar için bu yıl ilk defa gerçekleştirilen merkezi ortak yazılı sınavların sorunsuz bir şekilde tamamlandığını bildirdi. MEB, her bir ders sınavına ait soruların ve yanıtların, 29 Nisan 2014 saat 14:00’ten itibaren www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacağını belirtti.

MEB’den yapılan açıklama;

2013-2014 eğitim öğretim yılı 8. sınıflar ikinci dönem Merkezi Ortak Sınavları, altı temel ders için 28 Nisan Pazartesi ve 29 Nisan Salı günü saat 09:00, 10:10 ve 11:20’de aynı anda başlamış ve başarı ile tamamlanmıştır.

28-29 Nisan 2014 tarihlerinde iki günde gerçekleştirilen Ortak Sınavlara, 8’inci sınıfta öğrenim gören 1 milyon 271 bin 273 öğrencinin, yurtiçi ve yurtdışı 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda ve 91 bin 8 sınıfta katılımı planlanmış ve bu yönde her türlü hazırlık yapılmıştır.

İkinci dönem Ortak Sınavları, 28 Nisan 2014 Pazartesi günü Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi; 29 Nisan 2014 Salı günü ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden gerçekleştirilmiştir. Her bir ders sınavına ait sorular ve yanıtlar, 29 Nisan 2014 saat 14:00’ten itibaren www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerimiz, yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerimiz ile emniyet ve jandarma yetkililerinden alınan bilgilere göre, Ortak Sınavların her iki oturumu da sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.

Öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatları için önem arz eden bu sınavın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm görevlilere teşekkür ederiz.

Sınavın başta öğrenci, öğretmen ve velilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.