banner

TEOG'a yürütmeyi durdurma kararı




MEB, 8. sınıf öğrencileri için yapılan 1. dönem merkezi ortak sınavlarda 4 sorunun hatalı olduğu gerekçesiyle açılan davada yürütmenin durdurulması kararı verildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. sınıf öğrencileri için yapılan 1. dönem merkezi ortak sınavlarda 4 sorunun hatalı olduğu gerekçesiyle açılan davada, yürütmenin durdurulması kararı verildiğini bildirdi. Bakanlıkça bu karara itirazda bulunulduğu, üst mahkemenin kararına göre sınav sonuçlarının ilan edileceği kaydedildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde, 8'inci sınıf öğrencileri için 28-29 Kasım 2013 tarihinde yapılan ve 20 Ocak 2014 tarihinde sonuçları açıklanan ortak sınavlara ilişkin olarak, Ankara 13'üncü İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması istemli iptal davasının açıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Açılan davada, Ortak Sınavların Fen ve Teknoloji Testi A kitapçığı 9 (B kitapçığı 6); İngilizce Testi A kitapçığı 4 ve 6 (B kitapçığı 5 ve 7); Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi A kitapçığının 7'nci (B kitapçığı 1) sorularının hatalı olduğu ve iptal edilmesi gerektiği iddiasına yer verilmiştir. İlgili mahkeme, yukarıda belirtilen sorulara ilişkin olarak yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bakanlığımız, karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesinde itiraz başvurusunda bulunmuştur. Üst mahkemenin kararına göre, sınav sonuçları ilan edilecektir."

Bu arada, e-okul sisteminde de öğrencilerin 1. dönem merkezi ortak sınava ilişkin puanlarının yer almadığı görüldü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.