banner

150 km’lik skandala MEB'den çözüm




Milli Eğitim Bakanlığı, velilere nakiller için 5 hafta süre tanıdı. Veliler, bu süre içinde evlerine en yakın okulları tek tek dolaşıp boş kontenjanlarını takip edecek, kontenjan açılınca nakil isteyecek.

TEOG yerleştirmelerinde bazı öğrencilerin evlerine 150 kilometreyi aşan uzaklıkta, tercih etmedikleri okullara kaydedilmesi skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı velilere nakiller için 5 hafta süre tanıdı. Veliler, bu süre içinde evlerine en yakın okulların boş kontenjanlarını takip edecek. Okul okul gezecek olan veliler, açık kontenjan bulunan okullara nakil isteyecek. En yüksek puandan başlayarak yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Faksla nakil

Nakil başvuruları için veliye sunulan yol haritası şöyle:

*Nakiller 26 Eylül mesai bitimine kadar devam edecek.

*Nakilde ilk periyot 25-28 Ağustos’ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos’ta ilan edilecek.

*Kesin kaydı yapılmış olan öğrenciler açık kontenjan bulunan başka bir liseye nakil istediğinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak nakil gerçekleştirilecek.

*Okulda 10 boş kontenjan bulunuyorsa ve 15 öğrenci nakil başvurusu yapmışsa, en yüksek puanlı 10 öğrenci boş kontenjanlara yerleştirilecek.

*Nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecek.

*Veli okula faks ile nakil talebini iletebilecek.

26 Eylül’den sonra nakile konu okula en düşük puanla giren öğrencinin puanı, ilgili okulun taban puanı olarak kabul edilecek. Tabanın altında kalan öğrencinin talebi kabul edilmeyecek.

Tüm öğrenciler 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte resmi bir okula yerleştirildiği için şu an okullarda boş kontenjan görünmüyor. E-okul sisteminde özel okul nakil birimi açan MEB, resmi okula yerleştirilen öğrenciye özel okula nakil fırsatı verecek. Özel okula geçişlerin başlamasıyla birlikte resmi okullarda yavaş yavaş kontenjanlar açılmaya başlayacak. 30 Ağustos’ta günü resmi okulların boş kontenjan listeleri açıklanacak. Veliler, 1 Eylül’den itibaren boş kontenjanı görünen okullara nakil alabilecek.

Kaynak Habertürk

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.