banner

Öğretmenler çevre eğitimine alınıyor




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve ÇEKÜD iş birliğiyle yaklaşık 5 bin öğretmen, yarından itibaren 81 ilde eş zamanlı düzenlenen "çevre" konulu eğitici eğitimlerine katılacak.

Öğretmenlere yönelik ilk kez düzenlenecek eğitimler, 5 Eylül Cuma sona erecek. Eğitimle çevre bilinci ve sorunları hakkında donanımlı hale getirilecek öğretmenlerin bilgi birikimlerini öğrencilere aktarması hedefleniyor.

Program çerçevesinde, "çevre ve ahlak", "ormanların önemi", "ormanların faydaları", "Türkiye’nin orman alanları", "doğa koruma ve biyolojik çeşitlilik", "ekoloji", "çevre kirliliği ve etkileri", "çevre kirliliğini önlemek için alınacak önlemler",  "küresel ısınma", "iklim değişikliği",  "atıklar ve geri dönüşüm", "yenilenemez enerji kaynakları", "yenilenebilir enerji kaynakları", "enerji kirliliği", "enerji verimliliği" gibi çevre konuları öğretmenlere aktarılacak, eğitimin son gününde ise  yerel çevre sorunları ile ilgili atölye çalışması yapılacak.

Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri Bakanlıkları eğitici görevlendirerek kursa destek verecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.