banner

Öğretmenlere rotasyon




Dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile birlikte öğretmenlere rotasyona da kanuni dayanak oluşturuldu

Hürriyet Gazetesi’nden Gamze Kolcu’nun haberine göre, Torba yasanın ‘öğretmenlerin hizmet süreleri ve/veya isteğe bağlı il içi veya il dışı yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir’ maddesiyle, öğretmene rotasyonun kanunî dayanağı da oluşturuldu.

Rotasyonun esasları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili de, şu bilgileri verdi: “Öğretmenlerimizin tedirgin olmasını gerektiren bir durum söz konusu değil. Kimsenin mağdur olmaması için yer değiştirmeler ilçe bazında yapılacak. Meslek hayatının 10 yılını aynı okulda devam ettiren öğretmenler esas alınacak ve rotasyon da ona göre belirlenecek.” Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen ise, 24 Eylül’de bir günlük iş bırakma kararı aldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.