banner

Öğrencilerden ‘formasyon’ eylemi




Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesindeki (HRÜ) formasyon eğitim kontenjanın artırılmasını isteyen bir grup öğrenci eylem yaptı.

Abide Kavşağı'nda toplanan öğrenciler, HRÜ tarafından belirlenen pedagojik formasyon kontenjanın artırılmasını talep etti. Slogan atan, taleplerini içeren dövizler taşıyan kalabalık HRÜ Yenişehir Kampüsü'ne kadar yürüdü.

Kampüse alınmayan öğrenciler burada bir süre oturma eylemi yaptı. Öğrencilerden 5 kişi daha sonra HRÜ yetkilileriyle görüştü.

Grup adına açıklama yapan Sakine Zeytin, kontenjan taleplerinin HRÜ yetkilileri tarafından olumlu karşılandığını söyledi.

HRÜ tarafından belirlenen 400 kişilik pedagojik formasyon kontenjanın yetersiz olduğunu savunan Zeytin, "Her fakültenin bünyesindeki eğitim fakültesi çıkışlı hocalarımızın başvurusu kabul edilirse kontenjan sorunu çözülecektir"  dedi.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.