banner

Öğretmenlere ‘nöbet ücreti’ için teklif




CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, öğretmenlere nöbet hizmeti karşılığında günlük 120 lira ödenmesi için kanun teklifi verdi.

Soydan'ın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik öngörüyor. Buna göre, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil olan yönetici ve öğretmenler tarafından yerine getirilen nöbet hizmeti karşılığında, her bir günlük nöbet için 120 lira ödenecek. Nöbet ücretine her yıl Ocak ayında TÜFE oranında artış yapılacak.

Teklifin gerekçesinde, düşük maaş, düşük ek ders ücretleriyle, servis ve lojmandan yoksun olarak yaşam mücadelesi veren öğretmenlerin, ek işlere yönelmek zorunda kaldıkları, zor şartlarda yaşam mücadelesi verdikleri belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.