banner

Meslek liselilere Avrupa'da staj imkanı




Balıkesir ve İzmir'deki meslek liselerinde yapı tesisatı bölümlerinde eğitim gören 40 öğrenci, stajlarını İsveç, Hollanda ve İtalya'da yapacak.

Balıkesir 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Yapı Tesisatı Öğrencilerinin Avrupa Stajı" konulu proje, Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında, Balıkesir 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bandırma İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İzmir Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı, yapı tesisatı sistemleri dalı 11. sınıfta öğrenimlerini sürdüren 40 öğrenci 2,5 ay süre ile Avrupa'da staj görecekler.

İsveç, Hollanda ve İtalya'daki fabrikalarda staj görecek öğrenciler için hazırlanan projenin 86 bin 590 avro olan maliyetinin tamamı, Avrupa Birliği fonlarından karşılanacak.

Öğrenciler, 31 Ocak -22 Mayıs 2015 tarihleri arasında eğitim alacak.

Balıkesir 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kılıç, amaçlarının okullarında kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu söyledi.

İnşaat sektörünün istihdam açısından Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki yapı tesisatı sistemlerine yönelik yaşam, endüstri ve sanayi kuruluşlarının en büyük sorunlarından birisi teknik eleman bulamamalarıdır. Meslek liseleri olarak misyonumuzun, iş piyasasının nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamak olduğunun bilincindeyiz. Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanında meslek eğitimi gören her öğrencinin, yapı tesisatı sistemleri konularında tam donanıma sahip olması gerektiğine yürekten inanıyoruz."

Kılıç, öğrencilere proje kapsamında stajları süresince projeye katılan okullardan 5 öğretmenin refakat edeceğini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.