banner

‘Karma eğitim dayatması kaldırılsın’




Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanvekili Ahmet Özer, "Karma eğitim dayatmasının kaldırılmasını istiyoruz. Biz bunu asla demokrat anlayışa uygun bulmuyoruz"

Özer, Eğitim-Bir-Sen Kazan temsilciliğinin düzenlediği yemekte, Mehmet Akif İnan’ın Mescid-i Aksa şiirinden bir dörtlük okuyarak başladığı konuşmasında İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını kınadı ve Mescid-i Aksa'ya yapılan hakaretin aynı zamanda Ankara’ya, Kazan’daki Merkez Camisi'ne yapılan bir hakaret olduğunu, bunun böyle kabul edildiği takdirde Mescid-i Aksa’nın daha iyi anlaşılacağını söyledi.

Özer, bugün katıldığı Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda dile getirdiği talepleri ise şöyle sıraladı:

''Sınav ücretlerinin üniversite sınavındaki ücretlerle aynı olması, 3600 ek göstergesinin öğretmenlere de verilmesi, vergi matrahının düşürülmesi, ek ders ücretlerinin artırılması, ek ders dağılımındaki eşitsizliklerin giderilmesi, kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapan öğretmenlere ek tazminat ödenmesi, parasız yatılılık ve bursluluktaki sınırın kaldırılması, görevde yükselme sınavının yenilenmesi, 4 C’li eğitim çalışanlarının kadroya geçirilmesi.''

Özer 2-6 Aralık tarihlerinde yapılacak Milli Eğitim Şurası'nda sendika olarak karma eğitimin kaldırılması ve din eğitiminin okul öncesinden verilmesi gibi birçok önerilerinin olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Karma eğitim dayatmasının kaldırılmasını istiyoruz. Biz bunu asla demokrat anlayışa uygun bulmuyoruz. Amerika ve bazı batılı ülkelerde karma eğitimden vazgeçildi ve okula devamsızlığın azalması, başarı oranının artması ve okulda şiddetin azalması gibi olumlu sonuçlar elde edildi.

Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde 10. ve 11. sınıflardan itibaren çocuklara zorunlu alkol dersi veriliyor. Çocuklar bu derste kokteyl nasıl yapılır, alkol nasıl sunulur, servis nasıl sunulur bunu öğreniyorlar ama diğer taraftan bu çocuklar o kokteylleri tadıyorlar. Hani 18 yaşından küçüklere sigara bile satmıyorduk biz ne oldu. Sigara satmadığımız öğrenciye alkol sunuyoruz. Dolayısıyla yanlış olan bu uygulamanın kaldırılması konusunda da taleplerimiz olacak.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.