banner

Polis okulu ve akademisi kapatılıyor




Polis Okulu ve Akademisi’nin kapatılmasına ilişkin Güvenlik Paketi’ndeki kritik düzenlemeler, Meclis İçişleri Alt Komisyonu’nda kabul edildi.

Hürriyet Gazetesi'nden Turan Yılmaz'ın haberine göre, Muhalefetin itiraz ettiği ancak AK Partililerin oylarıyla kabul edilen düzenlemeye göre Polis Okulu’ndaki 300 öğrenci eşdeğer liselere, Polis Akademisi’ndeki 1300 öğrenci de YÖK’ün belirleyeceği İktisadi ve Ticari Bilimler Fakülteleri’ne gönderilecek. Polis Akademisi’ndeki 400 yabancı öğrenci ise belirlenecek başka bir okulda eğitimlerine aynı şekilde devam edecek. İçişleri Bakanlığı yetkilileri Alt Komisyon’a, yabancı öğrencilerin durumlarının ülkelerinin Ankara’daki büyükelçilikleriyle görüşüldüğü, bir hak kaybı yaşamayacakları bilgisini verdiler. Akademi’deki 193 öğretim üyesi de boş bulunan akademik kadrolarda değerlendirilmek üzere YÖK emrine verilecek. CHP’nin Alt Komisyon üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, şunları söyledi:

Polise Çin işkencesi

“Çocuklar okulları kapatılarak kendilerine bir tercih hakkı da tanınmadan belki de hiç istemedikleri okullara gönderilecekler. Bu çocukların, üzerlerindeki bu damga nedeniyle bu okulları bitirseler bile bir daha kamuda iş bulabilmeleri mümkün görünmüyor. Hiç olmazsa halen bu okullarda olan çocukların eğitimlerini kendi okullarında tamamlaması önerimiz de kabul görmedi. Yine kabul edilen bir başka maddeyle de geçmişte geçirdiği ancak zamanaşımına uğramış soruşturmalar nedeniyle şimdi üst düzey güvenlik bürokratları da dahil Emniyet mensuplarının meslekten çıkarılmalarının yolu açılıyor. Bütün bunlar emniyetin kendi mensuplarına Çin işkencesi.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.