banner

Osmanlıca dersi sorusu sorulunca…




“Muhteşem Yüzyıl”da Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç, Osmanlıca’nın liselerde zorunlu ders olarak okutulması kararı hakkındaki sorulara kayıtsız kalmadı.

Yayınlandığı dört sezon boyunca izlenme rekorları kıran “Muhteşem Yüzyıl”da Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç, önceki gün Levent’te görüntülendi.

Oyuncu, Osmanlı Türkçesi’nin liselerde zorunlu ders olarak okutulması kararı hakkındaki sorulara kayıtsız kalamadı. Otomobiline bindikten sonra aracının camını açan Ergenç, bir süre düşündükten sonra “Şimdi bu konuyla ilgili çok şey söylenir ama yeri ve zamanı değil” dedi. 

Kaynak Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.