banner

TEOG sonuçları açıklandı




Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 26-27 Kasım ve 13-14 Aralık'ta yapılan ve 8. sınıflar I. dönem ortak sınavlarının sonuçları açıklandı

TEOG sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

MEB, TEOG sonuçlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında 26-27 Kasım 2014 ve 13-14 Aralık 2014 tarihlerinde yapılan ve 8. sınıflar I. dönem ortak sınavlarında adayların cevap kâğıtları çift kontrol sistemiyle okutulmuş ve her derse ait sorunun eşit ağırlığa sahip olduğu ortak sınavlarda öğrencilerin puanı hesaplanmıştır.

Sınavlar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmiş olup ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecek, e-okul sistemine işlenecektir.

Öğrencilerimize sadece daha önceden belirlenmiş salonlarda değil mazeretleri doğrultusunda da sınav yapılmıştır. Ayrıca sağlık ve engel durumundan dolayı sınavlardan önce mazeretlerini bildiren öğrencilerimiz için her türlü tedbir alınmış olup 8. sınıf öğrencileri için uygulanan merkezi sistem sınavlarında; 67 öğrenciye evde, 3 öğrenciye hastanede ve 6 bin 121 özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciye tek kişilik salonda sınav uygulaması yapılmıştır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.