banner

Üniversitenin kasası soyuldu




Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, "Üniversitemizin döner sermaye kasası soyuldu. 300 kiloluk bir kasaydı, içerisinde keşke para olsaydı, ihaleleri ilgilendiren belgeler vardı" dedi. 

Yaklaşık 2 ay önce göreve başlayan Çamsarı, Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirdiği gazetecilerle buluşma toplantısında, üniversitenin yeni dönemdeki hedeflerini anlattı.

Çamsarı, üniversite yönetimi olarak çalışmaları, şeffaf bir şekilde yapmak için gayret göstereceklerini ifade ederek, "Mersinimiz, ülkemiz, vatanımız ve üniversitemiz için ne gerekiyorsa, elimizden geldiği kadarıyla yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin MEÜ Çiftlikköy Kampüsü'nün etrafının tel örgüyle çevrilmesine yönelik sorusu üzerine Çamsarı, "Burada binlerce öğrencimiz yaşıyor ve onların güvenliğinden, ayrıca gayrimenkullerin de güvenliğinden biz sorumluyuz. Güvenlik altyapısıyla ilgili yaptığımız uygulamaların bir tanesi de kampüs etrafını tel örgüyle çevirmeydi. Sınırlarımız belli olsun istiyoruz" dedi. 

İhale belgelerinin olduğu kasa çalındı

Çamsarı, bir soru üzerine, üniversitenin döner sermaye kasasının çalındığına yönelik iddiaların doğru olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

"Üniversitemizin döner sermaye kasası soyuldu. 300 kiloluk bir kasaydı, içerisinde keşke para olsaydı, ihaleleri ilgilendiren belgeler vardı. Bunların bir kısmı yerine konabilir belgelerdi, teminat mektupları gibi. Fakat istemediğimiz belgeler de vardı. Kasa şehir dışında havaya uçurulmuş, belgeler yakılmış biçimde bulundu. Bundan fazla detay vermeyeyim, zaten adliyeye yansımış bir olay. Biz bu tür şeylerin kontrolümüzü ve hizmetlerimizi aksatmasına izin vermeyeceğiz. Planladığımız şeyleri yapmamız için de bunların tekrar baştan yerine konması bizim için çok da zor bir şey değil."

MEÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin, kanalizasyon, yol ve otopark sorunlarının olduğunu anlatan Rektör Çamsarı, bunları yerel yönelimlerle temelleri sağlam diyaloglar kurarak çözeceklerini söyledi.

Çamsarı, hastanenin cihaz sıkıntısı yaşamadığını ancak personel ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Binamız iyi durumda, cihazlarımız tam ama komik bir durum sağlık çalışanımızın sayısı yetersiz. Teknisyen, tekniker, hemşire konusunda eksikliklerimiz var. En az 300 kadroya ihtiyacımız var ki hastanemize gelenleri çevirmeyelim, yoğun bakımlarını açabilelim, çocuk kuvözlerini maksimum çalıştırabilelim. Buna özveri ve enerjimiz var ama personel eksiğimizi tamamlamamız lazım. Bu konuda bir çok yerle temas kuruyoruz."

Prof. Dr. Çamsarı, bir gazetecinin Gülnar ilçesine nükleer güç santrali yapılmasını destekleyip, desteklemediği sorması üzerine, şunları söyledi:

"Benim ilgilendiğim, birincisi, nükleer santral kurulduğunda işin güvenliği ve kent halkının sağlığı. İkincisi ise burada çalışacak teknik eleman desteğinin sağlanması. Şahsi olarak beni soruyorsanız, ben geri dönüştürülebilir enerjiler yönünde oyumu kullanırdım. Ama buraya da böyle bir tesis kurulması kararı alındıysa, ben bunun en sağlıklı nasıl yürüyeceği konusunda elimden geleni yaparım."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.