banner

Ege Üniversitesi'nde olay: 19 gözaltı




Ege Üniversitesi'nde (EÜ) geçen hafta meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen bir grup öğrenci ile özel güvenlik görevlileri arasında çıkan gerginliğe müdahale eden polis, 19 kişiyi gözaltına aldı. 

EÜ Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, üniversite yerleşkesi içinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun da hayatını kaybettiği olayları protesto etmek için basın açıklaması yapmak istedi. Üniversite senatosunun aldığı karar gereğince basın açıklaması yapmalarına izin verilmeyen öğrenci grubu, kendilerini uyaran özel güvenlik görevlileri ile tartıştı. Bu sırada çıkan gerginlik, polisin müdahalesiyle yatıştırıldı.

Gözaltına alınan 19 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis ekipleri, yerleşke içindeki güvenlik önlemlerini artırdı.

Bu arada Türk Sağlık-Sen üyesi bir grup da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bahçesinde basın açıklaması yaparak, geçen haftaki olayları protesto etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.