banner

Hayati Oktay: LYS’de başarıyı artıran taktikler




Sevgili Üniversite Adayları; Sınav için şu ana kadar elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştınız. Şu ana kadar neler yaptınız, nasıl hazırlandınız ve şu anda sahip olduğunuz bilgiler sizin için yeterli mi? Yoksa hala eksikleriniz mi olduğunu düşünüyorsunuz.  Eğer istediğiniz yerde olmadığınızı düşünüyorsanız sınava yönelik stratejilerle en iyi sonucu almaya çalışmalısınız.

sinavSınavdan bir gün önce Taktikler;

1-  Gününüzü açık havada dolaşarak, kendinizi yormadan zinde tamamlayın. Sınav yerinizi görmediyseniz mutlaka gidin görün.

2- Akşam yemeğinin hafif olmasına dikkat edin. İstediğiniz ve bünyenizin alışık olduğu yemeklerden yemeğe çalışın.

3- Erken yatmaya çalışmayın, Sınav sabahı zinde uyanabilmek ve erken kalkabileceğiniz bir düzen uygulayınız. Alışık olduğunuz düzeninizde değişiklik yapmayınız.

4- Sınava giderken yanınızda götürmeniz gereken belge ve malzemeleri (nüfus cüzdanı, sınav belgesi, su vb.) ertesi gün giyeceklerinizi akşam yatmadan hazırlayın.

5- Sınav sabahı mutlaka azda olsa dengeli bir kahvaltı yapınız.

6- Felaket tellallarından uzaklaşın ve kesinlikle sınava giderken sizinle birlikte gelmelerine izin vermeyiniz. Sınava Pozitif, sakin tavırlı insanlarla ve gitmeye özen gösteriniz.

Sınav anı Taktikleri;

1-Öncelikle size verilen soru kitapçığını baştan sona kontrol ediniz ve eksik sayfa, baskı hatası veya okunmayan kısımlar varsa sınav sorumlusuna mutlaka bildiriniz.

2- Soru kitapçığının ön kapağındaki ad, soyadı bölümünü mutlaka doldurunuz

3- Soru kitapçığının üzerindeki numarayı cevap kağıdınıza mutlaka kodlayınız.

4- En iyi bildiğiniz, kendinize en çok güvendiğiniz ve hata yapmayacağınızı düşündüğünüz ve alanınızla ilgili testlerden başlayabilirsiniz. Denemelerde bunu belirlemiş olmalısınız.

5- Sınavın ilk 15 dakikası önemlidir. Genellikle adaylar bu dakikalarda hata ve panik yaparlar. Bu süre ısınma süresi olarak düşünün ve rahatlayın.

6- Turlama tekniği kullanarak zamanı etkin kullanabilirsiniz. Öncelikle kolay soruların çözülmesi, zorlanacağınızı düşündüğünüz, size zaman kaybettirme ihtimali olan soruların daha sonraya bırakılması şeklinde bir yol izleyiniz.

7- Her soru çözümünden sonra kodlamayı yapınız ve kesinlikle sonraya bırakmayınız.

Üniversite yolunda başarılar dilerim..

HAYATİ OKTAY

Uzman Eğitimci

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.