banner

Türkiye'nin kuşaklararası dayanışma haritası çıkarılacak




Yaşlı ebeveynler ile çocukları arasındaki dayanışma, TÜBİTAK'ın desteklediği "Türkiye'de Kuşaklararası Dayanışmanın Değerlendirilmesi Projesi" ile araştırılacak.

TÜBİTAK'ın desteğiyle, yaşlı ebeveynler ile çocukları arasındaki dayanışma, "Türkiye'de Kuşaklararası Dayanışmanın Değerlendirilmesi Projesi" ile araştırılacak.

Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAŞAM) Müdürü Prof. Dr. Emine Özmete, 1 Ekim'in, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Yaşlılar Günü olarak ilan edilmesinin 25. yılının kutlanacağını anımsatarak, bu yılki gündemin "Sürdürülebilirlik ve Yaşlıları Kuşatan/İçeren Bir Kent Çevresi" olarak belirlendiğini ifade etti.

Merkezin yaşlı refahı, aktif ve sağlıklı yaşlanma odağındaki çalışmaları hakkında bilgi veren Özmete, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Türkiye'de Kuşaklararası Dayanışmanın Değerlendirilmesi Projesi"ni yürüttüklerini ve ilk sonuçların ortaya çıktığını belirtti.

Kuşaklar arasındaki ilişkilerin güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmeyi amaçlıyoruz

Projenin yürütücüsü Özmete, Türkiye'de 12 ilde gerçekleştirilecek projeye, yetişkin çocuk sahibi olan 65 ve daha büyük yaştaki 2 bin kişi ve yaşlı ebeveyne sahip 2 bin yetişkin çocuk olmak üzere 4 bin kişinin katılacağını ifade ederek, bu kapsamda Türkiye'nin kuşaklararası dayanışma haritasının belirleneceğini bildirdi.

Kuşaklararası dayanışma düzeyinde iller arasında farklılık olup olmadığının bu çalışmayla görülebileceğini belirten Özmete, durum tespiti yaparak, yaşlıların ihityaçlarının da belirleneceğini söyledi.

Özmete, "Bu çalışmayla kuşaklar arasındaki ilişkilerin güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.