banner

Okçuluk dikkat dağınıklığını tedavi ediyor




Okçuluğun, dikkat dağınıklığında çok önemli rol oynayan, tedavi edici bir spor olduğunu söyleyen Abdullah Topaloğlu, “Anne ve babalar okullarda öğretmenlerin tespit ettikleri dikkat dağınıklığı olan çocukları bize getiriyor. Bizde gördüğü eğitimle de bu rahatsızlığını çok rahatlıkla giderebiliyor" dedi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, okçuluk sporunun dikkat dağınıklığı rahatsızlığını tedavi ettiğini söyledi.

Topaloğlu, okçuluğa ilginin her geçen gün arttığını ve çocukların gelişimi açısından da önemli bir branş olduğunu kaydetti.

Okçuluğun temelde güce dayalı bir spor olmadığına dikkati çeken Topaloğlu, "Bu sporda konsantrasyon ve odaklanma çok önemli" dedi.

Okçuluğun dikkat dağınıklığında çok önemli rol oynayan bir spor olduğuna işaret eden Topaloğlu, "Tedavi edici bir spor. Birçok anne, baba, okullarda öğretmenlerin tespit ettikleri dikkat dağınıklığı olan çocukları bize getiriyor. Bizde gördüğü eğitimle bu rahatsızlığını çok rahatlıkla giderebiliyor" diye konuştu.

Okçuluğu bir "huzur sporu" olarak niteleyen Topaloğlu, sporcuların rakipten çok kendileriyle yarıştığını ifade etti.

Topaloğlu, okçuluğun çocukların gelişimine de katkı sağladığını dile getirerek,  "Erkek sporcularımızın yanında bayan sporcularımız da büyük ilgi gösteriyor. Okçuluk, çocuklarımızın fiziki ve zihni gelişmelerine katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

Okçuluk konsantrasyon sağlar

Sporcunun sahaya çıkarak okunu atıp sonucunu aldığını belirten Topaloğlu, " Yanındakinin ne yapıp ne yapmadığı onu çok ilgilendirmez. O sadece okunu atar puanını alır, kazanır veya kaybeder. Çok ciddi bir ruhi dinginliğe ulaşır. Okçuluk çok ciddi konsantrasyon sağlar" değerlendirmesinde bulundu.

Topaloğlu, okçuluğun elit ve kaliteli bir spor olduğunu anlatarak, ailelerin çocuklarını bu branşa yönlendirdiğini kaydetti.

Türkiye olarak, dünya sıralamasında okçulukta ilk 10'un içerisinde yer aldıklarını ifade eden Topaloğlu, "Bazen beşinci bazen sekizinci oluyoruz. Yeri değişebiliyor ama sürekli ilk onun içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.