banner

Bugün sinemalara 5 yeni film geldi




Türkiye'deki sinema salonlarında bugün 5 film vizyona girecek.

Dalibor Matanic'in yönettiği ve Tihana Lazovic, Goran Markovic, Nives Ivankovic, Dado Cosic ve Slavko Sobin'in oynadığı "Güneş Tepedeyken" sinema severlerle buluşacak.

Dram türündeki filmde, asırlardır birlikte yaşayan iki milletin hiç bitmeye savaşlarının gölgesinde, 30 yıllık bir zaman diliminde geçen 3 aşk hikayesi anlatılıyor. Üç hikayede de Hırvat bir adamla Sırp bir kadının etnik çatışmaların gölgesinde gizlemek zorunda kaldıkları aşk hikayeleri ana planda yer alıyor. Tihana Lazovic ve Goran Markovic filmin ve 3 öykünün de başrolünde.

Hırvatistan'ın 2015 Cannes Film Festivali'nde gösterilen ilk filmi olan ve Jüri Özel Ödülü'nü kazanan film aynı zamanda 88. Akademi Ödülleri'nde Hırvatistan'ın "Yabancı Dilde En İyi Film" adayı oldu.

Çok Pişmiş

Bradley Cooper, Sienna Miller, Daniel Brühl ile Lily James'in oynadığı "Çok Pişmiş" filmi, komedi meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

Yönetmenliğini John Wells'in, senaryosunu ise Steven Knight'ın yazdığı filmin başrolündeki Bradley Cooper, maymun iştahlı, iki "Michelin" yıldızlı bir restoran yönetmiş, ancak davranışları ile yıldızlarını kaybetmiş bir şef olan Adam Jones'u canlandırıyor.

Komedi türündeki film, yemek sevgisi, iki insan arasındaki aşk ile ikinci şansların gücü hakkındaki komik ve duygusal bir hikayeyi anlatıyor.

Nefesim Kesilene Kadar

Emine Emel Balcı'nın yönettiği filmde Esme Madra, Rıza Akın, Sema Keçik ile Gizem Denizci rol aldı.

Bir tekstil atölyesinde ortacılık yapan bir kadının hikayesini beyazperdeye taşıyan filmin konusu özetle şöyle:

"Serap bir tekstil atölyesinde ortacıdır. Ablası ve eniştesiyle birlikte yaşamak, onun için giderek çekilmez bir hal almıştır. Serap'ı ayakta tutan tek şey, uzun yol şoförü olan babasıyla yeni bir eve çıkabilme umududur. Sürekli uzaklarda olan babasının kayıtsızlığı arttıkça iyice köşeye sıkışan Serap, sonunda ipleri eline almaya ve yeni bir hayata karar verir."

Mavi Gece

Fırat Tanış, Ayça Varlıer, Gökhan Mumcu ve Eda Bilgin'in oynadığı filmin yönetmenliğini Ahmet Hoşsöyler yaptı.

Komedi türündeki filmin konusu şöyle:

"Bir yanda ulaşılması zor bir kadın olan Emel. Diğer yanda maço, küfürbaz, kahveyi, meyhaneyi seven, kendisine çok düşkün karısını aldatmayı rutin hale getirmiş, mahallenin yaka silktiği taksi şoförü Zeki. Gök gürültülü mavi bir gecede meydana gelen bir kazanın ardından bu iki insanın ruhları çakışır. Kadının bedenine erkek ruhu, erkeğin bedenine de kadın ruhunun girmesiyle bu iki kişi artık birbirlerinin bedenlerinde yaşamaya başlarlar. Böylece bir sürü komik olay başlar."

Afacanlar Takımı: Büyük Yarış

Ute Von Munchow Pohl'un yönettiği animasyon türündeki filmin seslendirmelerini Oya Küçümen, Katharina Thalbach, Anna Thalbach ve Jan Delay yaptı.

Film, yardımlaşma ve arkadaşlık üzerine çocuklara eğlenceli bir macera sunmayı amaçlıyor.

Yarın vizyona girecek 5 filmin yanı sıra, bugün de Şahin Altuğ'un yönettiği yerli romantik komedi filmi "Git Başımdan" ve Bernard Rose'un yönetmenliğini yaptığı gerilim filmi "Frankenstein" izleyiciyle buluşuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.