banner

Ulaşımda bisikleti tercih ediyorlar




Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan çok sayıda kişi ulaşım aracı olarak bisikleti tercih ediyor.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Turhal ilçe merkezinin düz bir ova üzerine kurulu olduğunu belirterek, bu nedenle bisiklet kullanımının ilçede yaygın olduğunu dile getirdi.

Kendisinin de çocukluğundan belediye başkanı seçilene kadar ulaşımını genellikle bisikletle sağladığını belirten Bekler, "Öğrencilik yıllarımda olduğu gibi öğretmenlik yaparken de ulaşım aracı olarak genellikle bisikleti kullandım. Bisiklet kullanmak son derece sağlıklı" dedi.

Günümüzde de hafta sonları şehir içinde ulaşım için yine bisikleti tercih ettiğini anlatan Bekler, "Belediye binasının arkasına baktığımızda, pek çok bisiklet görüyoruz. İşlerini yaptırmak için gelen vatandaşlarımız bisiklet kullanıyor" ifadesini kullandı.

Turhal'ın resmi nüfusunun 62 bin civarında olduğuna işaret eden Bekler, "Konya'dan sonrada en yaygın bisiklet kullanımının burada olduğunu sanıyorum. İlçemizde yaklaşık 10 bin bisiklet var. Bisiklet kullanımının ilçemizde ve Türkiye'de daha da yaygınlaşmasını umuyorum" diye konuştu.

İnşallah daha çok yaygınlaşır

Bekler, Sağlık Bakanlığının bisiklet kullanılmasını yaygınlaştırmak için başlattığı projenin son derece olumlu ve faydalı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığının obezite ile mücadele etmek amacıyla yürüttüğü proje var. Televizyonlarda kamu spotlarında da bisiklet kullanımı destekleniyor, teşvik ediliyor. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, vatandaşlarımız ve öğrencilerimize bisiklet dağıttı. Ben de bisiklet kullanımını teşvik ediyorum, özendiriyorum. İnşallah daha çok yaygınlaşır. Buradaki bisiklet kullanımının yaygın olmasından dolayı Turhal'da obez sayısı çok azdır. Etrafınızda kilolu insan çok az görürsünüz. Arkadaşlarımız bisiklet yolu çalışması projesine için de çalışıyorlar. Bakanlığımıza sunacağız. Bisikletleri alacağız ve halkımıza dağıtacağız."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.