banner

Müzik dersinden kaldı, operada dünya yıldızı oldu




Ortaokulda iki yıl müzik dersinden kalan, İtalyan tenor Luciano Pavarotti'nin öğrencisi İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Hakan Aysev, sesiyle dünyaya açıldı.

Ortaokul yıllarında iki yıl müzik dersinden kalan, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Hakan Aysev, sesiyle dünyaya açıldı.

İlk ve ortaokul yıllarında basketbolcu olmayı hayal eden Aysev, ortaokulda müzik dersinde başarısız olunca bütünleme sınavlarına kaldı.

Annesi Güner Aysev'in isteğiyle girdiği konservatuvar sınavlarını kazanan Aysev, eğitimini Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tamamladı.

Viyana'da Mozart'ın Cosi fan Tutte Operası'ndaki Ferrando rolü ile Avusturya, Hollanda ve Almanya'da turneye çıkan Aysev, Viyana Devlet Operası'nın kadrolu sanatçısı olmayı başardı.

İtalyan tenor Luciano Pavarotti'nin öğrencisi olan Aysev, Darmstadt Devlet Operası'nda da major rollerini üstlendi.

Kariyerini annesine borçlu

Aysev, küçükken opera sanatçısı olmayı aklından bile geçirmediğini belirtti.

Sesinin gücünü annesinin keşfettiğini ifade eden Aysev, "Sesimi annem ve babama borçluyum. Bana böyle bir gen vermişler. Ben orta bir ve orta ikide müzik dersinden kalan bir öğrenciydim, annemin ısrarını kırmamak için konservatuvar sınavlarına girdim ve kazandım, sonrasında ise dünya kariyerine sahip oldum. Benim kahramanım annem" dedi.

Türk halkına operayı çok iyi anlattıklarını ifade eden Aysev, "Son yıllarda özellikle gençlerin operaya yöneldiklerini görüyorum. Halka en yakın müzik aslında operadır. Pop, arabesk bunlar hepsi çok güzel. Ben ibrahim Tatlıses, Orhan Gencebay dinliyorum, Müslüm Gürses hayranıydım ama bunlara ulaşmak daha zor. Gidiyorsunuz 15 liraya bir bilet alıyorsunuz ve opera seyrediyorsunuz" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.