banner

Şarkıları işaret diliyle söylediler




"İşaret dili öğreticiliği ve tercümanlığı" kursu öğrencileri, İstiklal Marşı ile bazı şarkıları işaret diliyle ifade etti.

"İşaret dili öğreticiliği ve tercümanlığı" kursu öğrencileri, sertifika töreninde, İstiklal Marşı ile bazı şarkıları işaret diliyle söyledi.

Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi'nde "işaret dili öğreticiliği ve tercümanlığı" kursu alan öğrenciler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle ifade etti.

Barış Manço, Mustafa Ceceli, Demet Akalan ve Gökhan Özen'in şarkılarını işaret dili ile söyleyen kursiyerler, davetlilerin beğenisini topladı.

Tören, Can Yücel'in "Yaşayınca anladım" adlı şiirinin de işaret diliyle anlatılmasıyla sona erdi.

Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç yıldır farkındalık oluşturmak için "işaret dili öğreticiliği ve tercümanlığı" kursu düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl kursu başarıyla tamamlayan 25 kursiyere sertifikalarını verdiklerini belirten Aydın, "Amacımız, işitme engelli kardeşlerimizin anlaşabilecekleri, iletişim kurabilecekleri birilerinin olmasını sağlamak. Kursa birçok kurumdan kursiyer katılıyor" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.