banner

Merkür ile ilgili yeni keşif




Güneş'e en yakın gezegen Merkür'ün dış kabuğunun bir zamanlar kurşun kalemlerde kullanılan saf yumuşak karbonla kaplı olabileceği ortaya çıktı.

 

merkurGüneş'e en yakın gezegen Merkür'ün dış kabuğunun bir zamanlar kurşun kalemlerde kullanılan saf yumuşak karbonla kaplı olabileceği ortaya çıktı. BBC'nin haberine göre, ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) "Mercury Messenger" aracından alınan veriyi inceleyen bilim adamları, Merkür'ün yüzeyini karartan gizemli şeyin, grafit biçimdeki karbon olduğunu düşünüyor. Grafitin, daha sonra volkanik tabakayla kaplanan gezegenin başlangıçtaki kabuğunun kalıntısı olabileceği, iç gezegenin yüzeyinin bu nedenle alışılmadık şekilde karanlık olduğu belirtildi. 


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.