banner

Plato’dan başarılı öğrencilere ABD fırsatı




2009 yılında eğitim hayatına başlayan Plato Meslek Yüksekokulu’nun kısa sürede en çok aranan ve tercih edilen meslek yüksekokulu haline geldiğini belirten Plato MYO Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, 36 farklı programda öğrencilerine eğitim verdiklerini söylüyor.

tolga_yazici2017-2018’den itibaren Ayvansaray Üniversitesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade eden Yazıcı, sektör deneyimli akademik kadroları, uygulamalı eğitim modelleriyle fark yarattıklarını dile getiriyor.

Üniversite adayları tercih sürecindeler. Adaylar neden Plato MYO’yu tercih etmeliler? Üniversitenizin diğer vakıf üniversitelerine göre öne çıkan özellikleri nelerdir? Ayrıca üniversitenizde en çok hangi bölümler rağbet görüyor?
Mesleki yüksekokul eğitimi alanında lider konumda yer alan Plato Meslek Yüksekokulu, 2009 yılından itibaren, sektör deneyimli akademik kadrosu ve uygulamalı eğitim ağırlıklı eğitim sistemi ile yıllardır en çok tercih edilen vakıf meslek yüksekokulu olarak eğitim hayatına devam etmektedir.
İstanbul'da tarihi ve kültürel miras açısından en zengin bölgelerin başında gelen Balat'ta, bünyesinde bulunan Plato Sanat ile, restore edilmiş tarihi binaların içerisinde sanatla içi içe eğitim imkanının yanı sıra sektör deneyimine sahip dinamik eğitmen kadrosu, modern eğitim teknolojileri ve %100’ü burslu kontenjanlarımız öne çıkan özelliklerimizden bazılarıdır.
2009 yılında medya programları ile eğitim hayatına başlayan Plato Meslek Yüksekokulu, 2016 yılından itibaren 36 farklı programda eğitim vermeye devam ederken, medya, tasarım ve sağlık alanları en çok rağbet gören programlarımızdandır.

platoPlato MYO’da akademik programların sayısı ne kadar? Yakın zamanda yeni fakülteler, bölümler açmayı düşünüyor musunuz?
Plato Meslek Yüksekokulu olarak 2016-2017 Akademik yılında 36 program ile eğitim vermeye hazırız. Bu yıl 11 yeni program açarak yüksekokulumuzu büyütmeye devam ediyoruz.
2017-2018 Akademik yılı için sağlık meslek yüksekokulu programlarımızın sayısını arttırmayı ve diğer taraftan, Ayvansaray Üniversitesi çatısı altında; İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü ile ilgili bölümlerde eğitimler vermeyi planlıyoruz.

Öğrencilerinize staj ve mezuniyet sonrası iş bulmada destek oluyor musunuz? Bu kapsamda firmalarla nasıl bir işbirliği yürütüyorsunuz?
Bünyemizde bulunan Staj ve Kariyer Merkezi Birimi ile yıl boyunca öğrencilerimize sektörde deneyimli isimlerle buluşabilecekleri seminerler düzenliyoruz. İlgili sektördeki yüzlerce firma yetkilisi öğrencilerimiz ile yıl boyunca çeşitli ortamlarda deneyimlerini paylaşıyor. Staj konusunda öğrencilerimize destek oluyoruz. Kariyer Merkezi birimimiz mezunlarımız ile sürekli iletişim halinde kalarak, iş ilanlarını paylaşıp, kariyerlerine destek olmaya sürekli olarak devam ediyor.

plato_myoPLATODA RENKLİ KAMPÜS YAŞAMI
Kampüsünüzde sosyal, kültürel ve sportif imkanları hakkında bilgi verebilir misiniz? Ayrıca öğrencilerinize sunduğunuz yurt ve burs olanaklarından bahsedebilir misiniz?
Kampüsümüz İstanbul’un merkezinde tarihi yarımadada, haliç sahilinde bulunduğu için öğrencilerimiz kolaylıkla ulaşım sağlayabiliyor. Sosyal ve kültürel anlamda, her hafta seminerler, söyleşiler, yarışmalar vb. etkinlikler düzenleniyor. Bunun yanı sıra 17 tane aktif öğrenci kulübümüzün etkinlikleri yıl boyunca devam ediyor.
Yurt olarak; Plato Han Öğrenci Yurdumuz Yenibosna kampüsümüzün bünyesinde yer almaktadır. 1 ve 2 kişilik olmak üzere farklı özellik ve donanıma sahip oda tipleri bulunmaktadır. Havalimanına 5 dakika mesafede ve ana kampüsümüze 20 dakika mesafededir.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ABD FIRSATI
Uluslararası anlaşmalara ve değişim programlarına yönelik çalışmalarınızı aktarabilir misiniz? Öğrencileriniz bu imkanlardan nasıl yararlanıyorlar? Uluslararası alanda üniversitenizin hedeflerine yönelik neler söyleyebilirsiniz?
Uluslararasılaşma günümüzde yükseköğretim kurumlarının en temel fonksiyon alanlarından biri olmaya başlamıştır. Günümüzün rekabetçi ve kalite odaklı eğitim anlayışında yerel seviyede kalanların başarı şansı giderek azalmaktadır.
Biz de Plato Meslek Yüksekokulu olarak uluslararasılaşmayı önemsiyor ve bu alanda çeşitli çalışmalar içinde bulunuyoruz. Bu faaliyetlerden birincisi ERASMUS+ projesi kapsamında AB ülkelerinde bizimle eşdeğer ve benzer eğitim faaliyeti içinde olan eğitim kurumlarıyla yapmış olduğumuz ikili anlaşmalar kapsamında buralara değişim öğrencileri göndermektir. Bu kapsamda Avrupa’da dokuz yükseköğretim kurumuyla anlaşmamız bulunmaktadır. Bunun dışında yine dünya genelinde birçok ülke yükseköğretim kuruluşlarıyla ikili işbirliği anlaşmalarımız bulunmaktadır. Her yıl Fulbright bursları kapsamında başarılı öğrencilerimiz ABD’deki çeşitli meslek yüksekokullarına gidebilmektedir.
Yükseköğretimdeki gelişmeler ve en son uygulamaları takip etmek maksadıyla bu alandaki en prestijli kongre ve konferanslara katılım sağlamaktayız. En son geçtiğimiz ay içinde ABD Denver kentinde eğitim alanındaki dünyanın en büyük organizasyonu olan NAFSA Eğitim zirvesine katılım sağladık. Burada hem genelde yükseköğretimdeki yenilik ve uygulamaları takip etme hem de özelde meslek eğitimi alanında inceleme ve ziyaretler yaparak konuyla ilgili ufuk açıcı çalışmalarda bulunma şansı elde ettik. Bu kapsamda halen ABD’deki bir Meslek Yüksekokulu ile ileri düzeyde bir ortaklık sağlamaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.
Uzun vadeli plan ve projelerinizden bahsedebilir misiniz?
2009 yılında eğitim hayatına başlayan Plato Meslek Yüksekokulu, 2016 yılında Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf meslek yüksekokulu olarak eğitim vermeye devam etmektedir.
Uzun vadede yüksekokulumuzdaki program sayısını arttırarak, Balat yerleşkemizin yanı sıra, Yenibosna kampüsümüz çevresinde büyümek ve 2017-2018 Akademik yılından itibaren Ayvansaray Üniversitesi çatısı altında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları ile eğitim vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

TÜM ÖĞRENCİLERE BURS SAĞLANACAK
2016-2017 Akademik Yılında Öğrencilerimizin tamamını burslu olarak alacağız. Kontenjanlarımızın tamamı %100 ve %50 Burslu olarak bu yıl ki tercih kılavuzunda yer alıyor. Bunun yanı sıra 18 Temmuz – 2 Ağustos Tanıtım ve Tercih günlerinde kampüsümüze gelip, tercihlerini Uzman Tercih Danışmanlarımız ile yapan aday öğrencilerimize, %50 Bursun üzerine +%10 Burs imkanı sağlıyoruz.


Üniversitenin Künye Bilgileri

Kuruluş Tarihi: 2009
Kurucu: Plato Vakfı
Mütevelli Heyet Başkanı: Dr. Tolga Yazıcı
Yüksekokul Müdür: Prof. Dr. M. Metin Hülagü
Bulunduğu İl: İstanbul
Öğrenci Sayısı: 4596
Akademik Personel Sayısı: 147
Burs Olanakları: 2016-2017 Akademik yılında kontenjanların tamamı %100 ve %50 Burslu olarak öğrenci alımı yapılacaktır.
Ücretlerimiz
• İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programları %50 burslu 10.287 TL;
• Diğer tüm programlar %50 burslu 6.172 TL’dir.
• Uzaktan eğitim programları %50 burslu 4.074 TL’dir.
o Fiyatlara %8 KDV dahil değildir.
o I. ve II. öğretim ile hazırlık sınıfı eğitim ücreti aynıdır.


İletişim
Adres:Ayvansaray Cad. No:45 Balat-Fatih / İSTANBUL(MetrobüsAyvansaray durağı, Balat Hastanesi Karşısı)

Telefon:444 76 96 (PMYO)
E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Web: www.plato.edu.trwww.platodahayatvar.com
Facebook / Twitter / İnstagram : PlatodaHayatVar

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.