banner

Okan Üniversitesi yeni atılımlarla büyümeye devam ediyor




“İş yaşamına en yakın üniversite” sloganıyla kurulduğu günden bu yana sürekli büyüyen Okan Üniversitesi, 9 fakülte, 1 yüksekokul (Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu), 2 meslek yüksekokulu (Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu) ve Konservatuvar ile 20 bini aşkın öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

okan_uniOkan’dan araştırma hastanesi
Okan Üniversitesi sağlık alanında büyümeyi sürdürüyor. Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan “Türkiye’nin en önemli araştırma hastane yatırımlarından birini inşa ediyoruz. Hastanemizi eylül ayında hizmete sokacağız” diye konuştu.
Eğitimdeki Okan markasını sağlıkta da iddialı hale getirmek amacıyla önemli adımlar atan Okan Üniversitesi bunun için çalışmaya devam ediyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Tuzla Kampüsü’nde Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi’ni hayata geçiren üniversite, bu yıl içinde hizmete girecek araştırma ve eğitim hastanesi ile sağlık alanında daha da büyümeye hazırlanıyor. Tuzla’da inşaatı devam eden ve 50 bin metrekarelik alana sahip olacak tam teşekküllü Okan Üniversitesi Hastanesi’nin 2016 Eylül ayında açılacak. 250 yatak kapasiteli hastanede, başta 4 büyük branş olmak üzere (İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum) Tıp Fakültesi, tüm birimleri ile temsil edilecek.
Tuzla’daki hastanenin Türkiye’nin en büyük ve en önemli araştırma hastanelerinden biri olacağını belireten Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “Hastanemizdeki tüm alt yapının ve cihazların oluşturulmasında en son teknolojiyi kullanıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı’na çok yakın olan konumu nedeniyle farklı ülkelerden hastaların da geleceği bir hastane olacak. Ayrıca ilk 3 yılda Temel Bilimler Eğitimleri’ni alan öğrencilerimiz 4’ncü, 5’inci ve 6’ncı sınıfta bu hastanede staj yapacak. Ülkemize böylesine önemli bir yatırımı kazandırmaktan ötürü mutlu ve gururluyuz” diye konuştu.
okan_uniOKAN INTERNATIONAL UNİVERSITY İLE HAZIRLIĞI MIAMI’DE OKUMA İMKANI
Okan Üniversitesi yurt içinde sağlık başta olmak üzere, farklı alanlarda atılımlarını sürdürürken, diğer yandan da yurtdışı eğitim hamlelerine devam ediyor. Sadece ABD’nin değil tüm dünyanın cazibe merkezi olarak kabul edilen Miami’de Amerikan yasalarına göre kurulan Okan International University (OIU) hem Okan Üniversitesi öğrencileri hem de ABD'de yükseköğrenim görmek isteyen tüm dünyadan gençler için eğitim fırsatları sunuyor. OIU’de, İngilizce Dil Hazırlık Sınıfı’nın ikinci dönemini okuyan Okan Üniversitesi öğrencileriMiami’de eğitimlerini tamamladı. 2015-2016 Akademik Yılı’ndan itibaren Okan Üniversitesi’nin ücretli bölümlerine yerleşen öğrenciler isterlerse İngilizce Dil Hazırlık sınıfını OIU’de, ek bir eğitim ücreti ödemeden okuma imkanına sahip.
GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİNİ YETİŞTİREN ÜNİVERSİTE
Türkiye’de ilk kez 2008 yılında Okan Üniversitesi’nde başlatılan “Girişimcilik Dersi” ile öğrencilerin girişimci ruhunu ortaya çıkararak onlara farklı bir vizyon kazandırılması hedefleniyor. Bugüne kadar aralarında Muhtar Kent, Ahmet Nazif Zorlu, Süreyya Ciliv, Süleyman Orakçıoğlu, Hamdi Akın, Leyla Alaton ve Sani Şener gibi iş dünyasının pek çok önde gelen ismi, “Girişimcilik Dersi”nde Okan öğrencileriyle buluşarak deneyimlerini aktardı. Akademik yılın ilk dersini geleneksel olarak üniversitemizin kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan’ın verdiği dersler, öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi görüyor. 56 saatlik “Girişimcilik Dersi”ni tamamlayan öğrenciler, KOSGEB’in “Girişimcilik Sertifikası”nı almaya hak kazanarak KOSGEB’den 100 bin TL’ye kadar destek alabiliyorlar. Ayrıca “Girişimcilik Merkezi” kapsamında farklı projelerle ilgili akademik kurula başvuran öğrenciler, mikrokredi ve şirket kurulumu desteğiyle henüz üniversite yıllarında iş hayatına atılmanın gururunu ve heyecanını yaşıyorlar.
okan_uniİLK TERCİHE YÜZDE 50 BURS
Toplam öğrenci sayısının yaklaşık % 97’si oranında farklı burs imkanlarıyla ‘başarıyı destekleyen’ Okan Üniversitesi’ni tercih edecek adaylar, ÖSYS’deki başarı puanlarına göre % 100, %50 ve %25’lik eğitim burslarından yararlanabiliyorlar. Ayrıca pek çok bölümde ilk üç tercihte Okan Üniversitesi’ne yer verdikleri takdirde, yüzde 50’ye varan tercih bursundan da faydalanma imkanına sahipler. Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndaki programları 1. Tercihine yazıp yerleşen adaylar % 50, 2. Tercihine yazıp yerleşen adaylar %40, 3. Tercihine yazıp yerleşen adaylar ise % 30 tercih bursundan yararlanabiliyor. Üniversitede, Mütevelli Heyet tarafından belirlenen oranlarda sporcu ve engelli bursları gibi farklı burs olanakları da yer alıyor.
OKAN-FİNANS KULÜP
Okan Üniversitesi ve Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında farklı ülkelerdeki kobilerle kümelenmeler gerçekleştirilecek, Markalı Dersler yürütülecek. Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı (Finans Kulüp)ilk işbirliği protokolünü Okan Üniversitesi ile imzaladı. Sürdürülebilir Yenilikçi Eğitim Platformu’nu kurma amacını taşıyan protokol kapsamında yeni akademik yılda Okan Üniversitesi’nde ortak Markalı Dersler yürütülecek. Ayrıca kulübün İspanya ve Finlandiya’da bulunan paydaşlarının katılımı ile kobilerle kümelenmeler gerçekleştirilecek. Protokol, sektör araştırma ve geliştirme çalışmaları için üniversitede Mükemmeliyet Merkezi oluşturulması sürecinde işbirliği yapılması, bu işbirliği çerçevesinde fon yaratabilen ortak projelerin hazırlanması ve birlikte yürütülmesi, öğrencilere staj ve yarı-zamanlı çalışma olanaklarının sağlanmasını da kapsıyor.
Künye
Rektörü: Prof. Dr. Şule Kut
Eğitimdeki Sloganı: İş yaşamına en yakın üniversite
Fakülte Sayısı: 9 fakülte (Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi), 1 yüksekokul (Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu) ve 2 meslek yüksekokulu (Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu) ve Konservatuvar
Akademik Personel Sayısı: 507
Bu Yıl Açılacak Yeni Bölümler: Yok
Barınma Olanakları: 1500 öğrenci kapasiteli 5 yurt binası bulunuyor
Burs Olanakları: Öğrenciler ÖSYS’deki başarı puanlarına göre Okan Üniversitesi’nin %100 ve %50’lik eğitim burslarından yararlanabiliyor. Ayrıca öğrenciler pek çok bölümde ilk üç tercihlerinde Okan Üniversitesi’ne yer verdikleri takdirde ilk tercihe % 50, ikinci tercihe % 40, üçüncü tercihe ise % 30 tercih bursundan da yararlanma imkanına sahipler. Sporcu ve engelli bursu da veriliyor.
Ücretleri: Bölüm ve programlara göre 17.350 TL ile 53.750 TL arasında
Tel: 0 (216) 677 16 30
Web: www.okan.edu.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.