banner

FMV Işık Okullarının mezunları 131. Yıldönümü için buluştular




Türkiye’nin en köklü okullarından biri olan FMV Işık Okullarının mezunları 131. Kuruluş yıldönümünde, Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Ispartakule Kampüsleri’nde bir araya geldi. Törenler, son yaşanan terör saldırılarında şehit olanların anısına saygı duruşuyla başladı.

fmv_isik_112Eğitimde, karma sınıflardan ilk yabancı dil eğitimine kadar pek çok ilki başlatan, Atatürk’ün onayıyla ‘Işık’ adını alan FMV Işık Okulları 14 Aralık 1885’te Selanik’te kuruldu. Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan FMV Işık Okullarının, 131. Kuruluş yıl dönümü için Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve IspartakuleKampüsleri’nde Işıklı mezunlar biraraya geldi.
Son dönemde yaşanan saldırılarda hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlayan törenlerde şarkı ve dans gösterileri iptal edildi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün katıldığı Nişantaşı Kampüsü’ndeki törende, 25, 40 ve 50’inci yılını dolduran mezunlaranı plaketlerini alırken,Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katıldığı Ayazağa Kampüsü’ndeki törende ise 25. Yılını dolduran mezunlara anı plaketi verildi. Plaket töreni sonrası mezunlar, geleneksel öğle yemeğinde biraraya geldi.

AKIN SÜEL: BİLİMİN IŞIĞINDA ÖNLEMLERİ ALMALIYIZ
Nişantaşı Kampüsü’ndeki törende konuşmasına hayatını kaybedenleri anarak başlayan Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Akın Süel, “Öncelikle, terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum” dedi. Süel,  ardından konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bugün eğitim yolculuğumuzda tam 131 yılı geride bıraktık. 131 yıllık sure boyunca, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiğiyolda, ilerici akademik kadromuz ve Batılı eğitim anlayışımız ile geliştik; büyüdük ve “Önce İyi İnsan Yetiştirme” misyonumuzla bilim insanından siyasetçiye, sanatçıdan işsahibine, yöneticiden sporcuya, sizler gibi binlerce değerli ismi topluma kazandırdık, hayata hazırladık. Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri, gerçekleşen üzücü olayları ıincelediğimizde, eğitimli ve donanımlı bireylere olan ihtiyacın her geçen gün arttığını görüyoruz. OECD Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PİSA) yeni açıklanan verilerine göre, ülkemizin eğitim alanında, gerek diğer ülkelerle kıyaslandığında gerekse kendi 2012 verilerimizle karşılaştırıldığında ciddi bir gerileme söz konusudur. Bu noktada tüm ilgililerin ve bizler gibi köklü eğitim kurumlarının çok daha fazla gayret etmemizin gereği ve bilimin ışığında gereken tedbirleri alma sorumluluğumuz ve hatta zorunluluğumuz vardır. 131 yıllık kurumumuz, akılve güçbirliği ile, bilimselliği esas alarak bugüne kadar olduğu gibi bu zorlukların da üstünden gelecek ve sonsuza kadar başarılı Işıklıları yetiştirmeye devam edecektir” dedi.
Geçmişten bugüne ‘önce iyi insan’ yetiştirme felsefesiyle eğitim-öğretime devam eden Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okullarının 4 kampüsünde anaokulundan liseye 5 binden fazla öğrencisi bulunuyor. Vakıf bünyesinde yeralan FMV Işık Üniversitesi de 7 bini aşan öğrencisiyle Şile ve Maslak Kampüsleri’nde Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerine gelecek sunuyor.

IŞIK’LILAR DOĞDUĞU TOPRAKLARDA ATA’YI ANDI
FMV Işık Okulları, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78’inci yıldönümünde, Selanik’te Ata’nın evinde anma töreni düzenledi. Işıklı 150 öğrenci, Ata’nın doğup büyüdüğü evde Atatürk’ü andı.  FMV Işık Okulları öğrencileri, 16 yıldır olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım’da Atatürk’ün Selanik’teki evinde buluştu. Işık’lılar saat 9’u 5 geçe saygı duruşuyla ardından da Atatürk Oratoryosu ile Ata’yı andılar. Ata’nın doğup büyüdüğü evin yanı sıra yürüdüğü, koşup oynadığı, okula gittiği Selanik’i de gezen Işık’lılar 14 Aralık 1885’te Feyz-i Sıbyan adıyla Selanik’te kurulan Işık Okulları’nın kurulduğu yeri de ziyaret ettiler.

akin_suel_ozden_tokerÖZDEN İNÖNÜ TOKER, İSMET İNÖNÜ’NÜN BİLİNMEYEN YÖNLERİNİ ANLATTI
FMVIşık Okulları’nındüzenlediği Kültür Konferansları dizisinin Kasım ayındaki konuğu, Türksiyasi tarihinin en önemli isimlerinden biri olan İsmet İnönü’nün tek kızı olan Özden İnönü Toker oldu. Özden İnönü Toker,babasının yaşamını birinci ağızdan anlattı.
FMV Işık Okulları tarafından 2014 yılından beri düzenlenen Kültür Konferansları Kasım ayında Türk tarihinin en önemli figürlerinden biri olan 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün hayatına yer verdi. FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsünde gerçekleştirilen23’üncü Kültür Konferansı’na İnönü Vakfı’nın kurucuları arasında yer alan ve annesi Mevhibe İnönü’den sonra vakfın başkanlığını üstlenen Özden Toker İnönükonuk oldu. Özden İnönü Toker “Babam: İsmet İnönü” konulu konferansta, babasının yaşamını, Mustafa Kemal Atatürk ile olan anılarını dinleyicilerle paylaştı.

FMV Işık Okulları, Kültür Konferansları kapsamında şimdiye kadar Prof. Dr. Tayfun Özçelik, Yüksek Mimar Sinan Genim, Prof. Zafer Toprak, Prof. Doğan Özlem, Prof. Emre Gönensay, Prof. Hüsamettin Koçan, Prof. İlber Ortaylı, Altay Öymen, Ersin Özince, Prof. Sıddık Yarman, Prof. Doğan Kuban, Doğan Hızlan, Esin Çelebi Bayru, Prof. Şirin Tekinay, Prof. Murat Ferman, Prof. Şevket Ruacan, Prof.Dr. Gündüz Gökçe konuşmacı olarak katılmıştı.

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.