banner

Sevinç Okulları dünya standartlarında eğitim ile başarıya koşuyor




İstanbul’dan sonra İzmir Ve Diyarbakır’da eğitim sunan Sevinç Okulları, tüm Türkiye’ye Sevinçli Eğitim sunmayı hedefliyor.
sevinc_okullari_1Sevinç Eğitim Kurumları’nın eğitim yolculuğu, 1986 yılında Sevinç Dershaneleri’nin İstanbul Bakırköy’de kuruluşuyla başlamıştır. Sınava hazırlık alanındaki başarıları ve Sevinç Yayınları ile, özellikle ortaokul kademesinde, İstanbul’daki en başarılı kurumlar arasında yer almıştır. 2013 yılında “eğitim” tecrübesini özel okulculuğa taşıyan kurum; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde kolej eğitimi vermeye başlamıştır. Kolej açılışlarının ardından 2015 yılında “dershanelerin dönüşüm sürecinde” birçok dershanesini temel okula dönüştürmüş, bazı şubelerinde ise Kişisel Gelişim Kursu hizmeti vermeye başlamıştır.
Bugün Sevinç Eğitim Kurumları çatısı altındaki Sevinç Okulları, İstanbul’da 12 kampüsünde çağdaş ve yenilikçi eğitim anlayışıyla uluslararası standartlarda hizmeti sunmaktadır. Sevinç Koleji, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında İzmir’de, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Diyarbakır’da açtığı kolejleri ile kaliteli eğitim anlayışını, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin diğer büyük şehirlerine taşımaya başlamıştır.
Sevinç Eğitim Kurumları, ilkelerinden ve eğitim anlayışından ödün vermeden kendi açtığı yeni kurumların yanı sıra, kurduğu Franchising sistemi ile büyümeye devam etmektedir. Franchising sistemi ile sadece ‘’tabela’’ olarak markasının kullanım hakkını vermemekte; tüm eğitim-öğretim sistemini ve yan hizmetleri ile ilgili know-how’ını paylaşmakta, belirlenen standartların ve sistemlerin tüm kampüslerde birebir uygulanmasını sağlamaktadır.

sevinc_okullari_2SEVİNÇLİ EĞİTİMİN BİLEŞENLERİ
AKILLI OKUL İLE ÖLÇÜLEBİLİR 7/24 EĞİTİM, İLETİŞİM VE DİĞER HİZMETLER
Sevinç Okulları tüm kampüslerinde yüksek standartlarda ve kalitesi ölçülebilir bir eğitim hizmeti vermek amacıyla, kendine özgü geliştirdiği veriye dayalı sistemlerden faydalanır. Sevinç Okulları kayıt, ölçme değerlendirme ve veli iletişimi için SEVİNC-K12 uygulamasını kullanırken; forma, yayın ve kırtasiye satışları için geliştirdiği SEVİNC STORE Online Satış sisteminden faydalanır; tüm yönetimsel ve eğitsel yönerge ve içerikleri GOOGLE OKULU olmanın verdiği avantajla her an erişilir kılar; sınıflardaki akıllı tahta ve öğrencilerin tabletlerinde yer alan VOOXE DES mobil uygulaması sayesinde Sevinç Yayınları ile beraber tüm içeriklere cihaz bağımsız olarak interaktif erişim sağlanır; EDUCASTEP Uzaktan Eğitim Portalı ile öğrencilerine 7/24 konu anlatımı ve soru çözümü videoları sunarken sanal sınav uygulamalarına imkan tanır; geliştirdiği SEPDES ile kurum içi çalışanların performansını değerlendirir; verdiği hizmetin memnuniyetini öğrenci ve veliye düzenli olarak SEVINCFORM ile anket uygulayarak değerlendirir.

UZMAN ÖĞRETMEN KADROSU
Öğrencilere sunulan eğitimin ve öğretimin, kurumun vizyon ve misyonu doğrultusunda gerçekleşmesini sağlamak amacıyla, Sevinç Okulları standartlarında öğretmen kadrosu oluşturulur. Ağustos-eylül ayları ve yıl içinde düzenli olarak gerçekleşen hizmet içi seminer ve eğitimlerde tüm Sevinç Okullarında eş zamanlı işleyen eğitim-öğretim ve idari işleyişi öğrenilir ve yeniliklerden haberdar olunur.
BİREYSEL GELİŞİM EĞİTİM MODELİ (BİGEM)
Sevinç Okulları, öğrenci özelinde ‘’gelişim odaklı’’ eğitim sunmakta ve öğrencilerini ‘’çok yönlü’’ ve ‘’başarılı’’ bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bireysel Gelişim Eğitim Modeli (BİGEM), gözlem ve veriye dayalı tanıma-geliştirme-takip sistemi ile öğrenciyi tanıyıp farklılıklarını keşfetmek, bireye uygun program sunmak ve Mentor öğretmenin gerçekleştirdiği danışmanlık ve takip sistemiyle öğrencinin sürekli gelişimini sağlamak olarak tanımlanır.
DÜNYA İLE İLETİŞİM İÇİN İNGİLİZCE + 2. YABANCI DİL + KODLAMA
Bilim ve teknolojinin yön verdiği gelecekte başarılı ve sevinçli bireyler yetiştirmek amacıyla, çok dilli ve uluslararası standartlarda eğitim sunmak kaçınılmazdır. Bu vizyonla Sevinç Okulları, tüm kampüslerinde alanında uzman Türk ve Native (yabancı) öğretmenler ile öğrencilerine Avrupa Dil Çerçevesi Programı doğrultusunda, 3 yaşından itibaren İngilizce eğitimi vermekte; 5 yaşından itibaren İngilizce’nin yanı sıra ikinci yabancı dil (Almanca, Fransızca, İspanyolca) ve kodlama eğitimi sunmaktadır. 5.sınıfta ve 9.sınıfta verilen yabancı dil eğitimi seviye gruplarında gerçekleşirken, kodlama eğitimi özgün bir program çerçevesinde tasarlanmıştır.
YETENEK HARİTASI İLE KARİYER PLANLAMASI
Öğrencilerin yetenek ve ilgilerini erken yaşta fark etmeleri ve baskın oldukları alanlarda gelişmelerini sağlamak amacıyla, tüm öğrencilerin Yetenek Haritası çıkarılır. Yetenek Haritası ile, çoklu zeka kuramına göre öğrencinin baskın olduğu yetenek ve ilgili alanları belirlenir. Sanat, spor, bilim, teknoloji, sosyal sorumluluk, girişimcilik, felsefe gibi içeriğinde birçok alanda seçenek sunan ve anaokulu ile ilkokul öğrencilerine yönelik olan Yetenek ve İlgi Akademisi dersleri, öğrencinin yetenekleri doğrultusunda gelişimini sağlar.
SINAVA HAZIRLIK PROGRAMI
Sevinç Eğitim Kurumları’nın, sınava hazırlık konusundaki deneyimi, geliştirdiği eğitim sistemi, sınava hazırlıkta uzman öğretmen kadrosu, isabetli Sevinç Yayınları, gelişmiş ölçme-değerlendirme sistemi; lise ve üniversiteye geçişte uygulanan merkezi sınavlara hazırlık sürecinde Sevinçli öğrencilere büyük avantaj sağlamaktadır. MEB’in sunduğu eğitim programı ile eş zamanlı olarak yürütülen Sınava Hazırlık Programı, 8.sınıf, 11.sınıf ve 12.sınıf öğrencilerinin, cumartesi dahil haftanın 6 günü okula gelmesi ve yaz tatili ile sömestr tatilindeki yoğunlaştırılmış çalışmaların gerçekleşmesiyle yoğun şekilde uygulanır. Öğrencinin ihtiyacı doğrultusunda gerçekleşen Eksik Tamamlama ve Peliştirme (ETAP) etüt çalışmaları ve kişiye özel verilen Araştırma, Pekiştirme ve Tekrar Etme (AR-PE-TE) hafta sonu ödevleri, öğrencinin kısa sürede başarısını artırmasını sağlar. Sevinçli öğrenciler her yıl, Türkiye’deki ve dünyadaki en prestijli lise ve üniversitelere yerleşerek Sevinç Eğitim Kurumları’nı gururlandırır.
ÖZGÜN VE İSABETLİ SEVİNÇ YAYINLARI
Sevinç Eğitim Kurumları bünyesinde yayıncılık, 1986 yılından bu yana büyümüş ve gelişmiştir. Bugün Sevinç Yayınları anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise kademelerinde kitap, test, sınav, etkinlik ve deney föyleri ile kitleri, rehberlik testleri hazırlamaktadır. Lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlık konusunda son derece iddialı olan Sevinç Yayınları’nın 2017 TEOG ve YGS İsabet Raporlarını incelemek için http://www.sevincyayinlari.com/2017teogisabet/ ve http://www.sevincyayinlari.com/2017ygs/ sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.