banner

Üniversite adaylarına kontenjan müjdesi




YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, üniversitelerde kontenjanın 10 bin artırıldığını açıkladı.

Üniversite adaylarına kontenjan müjdesiGökhan Çetinsaya konuşmasında Kürtçe alanındaki ihtiyaçların artacağına da dikkat çekti. Çetinsaya, Kürtçe bölüm açmak için üniversitelerden gelen talepleri olumlu değerlendireceklerini bildirdi.

Çetinsaya, düzenlediği basın toplantısında konuştu. Çetinsaya, Kürtçe'nin seçmeli ders olacağı, bu dersin kim tarafından verileceği ile ilgili bir soruya, "Bir süredir çeşitli üniversitelerde bu tarz bölümler var. Yeni talepler de geliyor. Bu alanlardaki ihtiyaçlar da artacağı için gelen talepleri olumlu olarak değerlendireceğiz." dedi.

Çetinsaya şunları aktardı:

''Bu sene kontenjanlarda sadece eğitim fakültelerinde ikinci öğretimleri ve uzaktan öğretimleri kapattık ama mevcut öğrenciler devam edecekler. Bunu da öğretmen yetiştirmedeki niteliği artırmak sebebiyle yaptık. Ama bu genel olarak sistemde kontenjan azalması etkisi yaratmadı çünkü yeni bölümler, fakülteler kuruldu son bir yıl içinde. Zannediyorum 10 binin üzerinde bir artışla yola devam ediyoruz, bu eğitim fakültelerindeki ikinci öğretimlerin ve uzaktan öğretimleri kapatmamıza rağmen bir o kadar daha artış yaparak kontenjanları artırmış olduk.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.