banner

Asgari ücret kaç lira oldu?




Asgari ücret bugün belli oluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün yapacağı toplantının ardından 2013’te asgari ücrete yapılacak zam oranını açıklayacak.

Binlerce çalışanı yakından ilgilendiren 2013’te verilecek asgari ücret zammında sona gelindi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün yapacağı toplantıda, yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

Hükümet asgari ücretin yüzde 3+3 oranında artırılmasını öngörürken, TİSK asgari ücrete yüzde 3+2,3 oranında zam yapılmasını istiyor.

Sendikaların asgari ücret beklentileri

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, asgari ücretin en az net bin 89 liraya çıkartılması gerektiğini savunarak, Komisyon'un insan onuruna yakışır bir asgari ücret rakamı belirlemesi gerektiğini belirtti.

Türk-İş de asgari ücret hesaplanırken TÜİK tarafından belirlenen net bin 25 liranın baz alınmasını ve bunun üzerine enflasyon oranında zam yapılmasını talep ediyor.

Asgari ücret 739 lira      

Asgari ücret, halen 16 yaşından büyük bekar bir işçi için brüt 940,50, net 739,79 lira olarak uygulanıyor. 16 yaşından küçükler için brüt 805,50, net 643,14 lira olan asgari ücret, kapıcılar için ise brüt 940,50, net 799,42 lira düzeyinde bulunuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.