banner

2013 yurtdışı öğretmen başvuruları




6 Nisan 2013 tarihinde yapılacak MEB yurtdışında görevlendirilecek öğretmen sınavı başvuru tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yurtdışında görevlendirilecek öğretmenler için yapacağı mesleki yeterlilik sınavı başvuruları 18 Mart 2013 tarihinde başlıyor. Başvurular 50 TL ücret karşılığında MEB’in http://www.meb.gov.tr ve http://abdigm.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, yurtdışında görevlendirilecek öğretmenler için 6 Nisan 2013 tarihinde yapacağı mesleki yeterlilik sınavı başvurularını 18-25 Mart tarihleri arasında almaya başlayacak.

Sınava, başvuracak adaylardan 50 TL ücret alınacak.

Açıklanan kadrolardan bazıları şöyle

Avrupa ülkelerinde görevlendirilmek üzere Mesleki Yeterlilik Sınavı’nda alınacak branşlar ve sayıları şu şekilde olacak;

Almanca Konuşulan Ülkelerde (Almanya, İsviçre, vb.) Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Öğretmeni olarak görevlendirilecek personel sayısı Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Almanca, Sınıf Öğretmeni, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler branşlarında 120,

Özel Eğitim Öğretmeni (İşitme Engelliler) branşında 2 kişi,

Fransızca Konuşulan Ülkelerde (Fransa, Belçika, İsviçre, Lüksemburg, vb.) Türkçe ve Türk Kültürü Dersi öğretmeni olarak görevlendirilecek personel sayısı Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Fransızca, Sınıf Öğretmeni, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler branşlarında 60, Rehber Öğretmen branşında 4 kişi,

İngilizce ve Diğer Dillerde Konuşulan ülkelerde (İngiltere, Belçika, İtalya, vb.)Türkçe ve Türk Kültürü Dersi öğretmeni olarak görevlendirilecek personel sayısı Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce, Sınıf Öğretmeni, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler 60, Okul Öncesi Öğretmeni (Kadın) 2 kişi,

Belçika İbn-i Sina İmam Hatip Lisesi’nde görevlendirilmek üzere İmam Hatip Meslek (Lise) Dersleri

(İ.H.L) Öğretmeni, Matematik Öğretmeni, Tarih- Coğrafya Öğretmeni, Türk Dili ve Edb . Öğretmeni, Fen Bilimleri/ Fen ve Teknolojileri, Okul Müdürü toplam 7 kişi olarak belirlendi

Başvuru Kılavuzu İçin Tıklayın

Aday e-Başvuru İşlemleri nasıl yapılacak?

1) Başvuru http://www.meb.gov.tr ve http://abdigm.meb.gov.tr internet adreslerinden

18-25 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

2) Bankaya ücret yatırılmamış ya da yanlış T.C. numarasıyla yatırılmış ise sistem açılmayacaktır.

3) Aday T.C. kimlik numarasını, şifresini ve sınavına girmek istediği ülkeyi işaretledikten sonra sistemden kendine ait bilgiler otomatik olarak gelecektir.

4) Aday ekrandaki sorguları doğru olarak yanıtladıktan sonra tamam butonuna basacaktır.

5) Adayın bireysel başvurusu görev yaptığı okul veya kurum müdürlükleri tarafından sistemden kontrol edilerek 18-25/03/2013 tarihleri arasında elektronik onaylama yapılacaktır.

6) Başvuru adayın en son atama kararnamesindeki branş üzerinden, kadrosunun bulunduğu okul veya kurum müdürlüklerine yapılacaktır.

7) Adaylar, belirtilen ülke/ülke gruplarından yalnız biri için başvuruda bulunabilecektir. Bu nedenle, başvuruda ülke gruplarından yalnız birini işaretleyecektir.

8) Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz, kılavuza uygun olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday, kabulü ve onayından ise onay makamları sorumlu olacaktır.

9) Aday, elektronik başvuru ile kılavuzda belirtilen bütün hükümleri kabul etmiş sayılacaktır.

10) Posta veya başka bir yolla başvuru yapılmayacaktır.

 Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir https://sildentadal.com/. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.