banner

LYS başvuru süresi uzatılmayacak




Üniversiteye girişte ikinci basamak sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) bugüne kadar 230 bin aday başvuru yaptı. Adaylara başvuru için son iki iş gününün kaldığını hatırlatan ÖSYM'nin başvuru süresini uzatmayacağı belirtildi

(LYS) başvuruları 22 Nisan’da başladı. ÖSYM’den bugn yapılan açıklamada başvuru süresinin kesinlikle uzatılmayacağı belirtildi. 2013 LYS’ye başvuru yapmak isteyen adaylar şu yönergeyi izleyecek Tıklayın

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için başvuruların 29 Nisan'a kadar kabul edileceği, başvuru süresinin uzaltılmayacağı bildirildi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında yapılacak LYS'ye başvuruların 22 Nisan'da başladığı, 29 Nisan Pazartesi sona ereceği hatırlatıldı.

Bugüne kadar 230 bin başvuru gerçekleşti

Yaklaşık 1 milyon adayın başvurmasının beklendiği LYS'ye bugüne kadar 230 bin adayın başvuruda bulunduğu belirtilen açıklamada, verilen sürede işlemlerin yapılması gerektiği vurgulandı.

Başvuru için 2 iş gününün kaldığı anımsatılan açıklamada, "başvuru süresi uzatılmayacak" ifadesi kullanıldı.

LYS'ler için ayrı bir kılavuz bulunmadığından adayların, ÖSYS ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsayan 2013 ÖSYS kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Adayların, girecekleri LYS'lere karar vermeleri, sınav ücretini yatırmaları, internet veya bir başvuru merkezi aracılığıyla başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvurusunu merkez aracılığıyla yapanlar, 2 TL hizmet ücreti ödeyecek.

LYS'lere katılma hakkı elde edenler, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun 5 LYS'den istediklerine katılabilecek.

Sınav ücreti Akbank, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Türk Ekonomisi Bankası ve Deniz Bank'ın tüm şubeleriyle internet bankacılığı aracılığıyla yada tüm PTT iş yerlerinden veya ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ücretler" alanından kredi kartı veya banka kartıyla yatırılabilecek.

Başvurusunu internet üzerinden bireysel olarak yapacakların, "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir" uyarısını görmeleri, yazıcıdan çıktı almaları ve bu çıktıyı yerleştirme işlemine kadar saklamaları gerekiyor.

ÖSYM, başarısız kayıt işleminden sorumlu olmayacak. Adayların, başvuru işlemini tamamladıktan sonra en kısa sürede başvuru bilgilerini, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr adresinden mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.