banner

2013 SBS sınav giriş yerleri




8-9 Haziran 2013'te yapılacak SBS ve PYBS sonuçları ne zaman açıklanacak. SBS ve PYBS okul kayıtları ne zaman başlayacak. Özel Okullara kayıt tarihi ne zaman? Tüm sorularınızı Egitimtercihi Facebook ve Twitter üzerinden sorabilirsiniz?

Seviye Belirleme Sınavı ile Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sınavlarına girecek adaylar sınav yerlerini 27 Mayıs tarihinden itibaren MEB’in http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinde 8 ve 9 Haziran’da yapılacak sınavlarla ilgili hala bir duyuru yayınlamadı. Adaylar SBS ve PYBS ile ilgili duyurulara internet haber siteleri aracılığıyla SBS ve PYBS Başvuru Kılavuz’larından ulaşabiliyor. Sınava çok az kala adaylara Bakanlığın ne zaman sağlıklı bir duyuru yapacağı merak konusu oldu. MEB’in internet sitesinde hala önceki yıllara ait sınav duyuruları görüntüleniyor. Bakanlık neden internet sitesinde yer alan SBS ve PYBS sınav duyurularını hala güncellemedi bu konuda bir bilgi mecvut değil. SBS ve PYBS’ye girecek adaylar her türlü bilgiye egitimtercihi.com’dan ulaşabilir.

SBS adaylarına izin yok

Bakan Avcı, lise son sınıf öğrencilerine verilen LYS izninin SBS sınavı için söz konusu olmadığını bildirdi.

SBS sonuçları 12 Temmuz’da

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınmadığı 2013-SBS Başvuru Kılavuzu'na göre, 8. sınıf öğrencilerinin gireceği sınava başvurular, 22 Mart'ta kadar yapabilecek. Öğrencilerin sınav giriş belgeleri, 27 Mayıs'ta internette yayımlanacak. Sınav 8 Haziran'da düzenlenecek, sonuçları ise 12 Temmuz'da duyurulacak.

2013-SBS'nin başvuru işlemleri e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Polis kolejine başvuracak öğrenciler ise başvuru işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden takip edebilecek.

Sınava başvuracak öğrenciler bankaya sınav ücretlerini yatırmadan önce e-Okul sistemindeki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettirmesi gerekiyor. Öğrenciler 10 lira olan sınav ücretini Ziraat, Vakıflar ve Halk bankalarının ilgi hesaplarına veya bu bankaların internet şubelerinden yatırabilecek.

e-Okul sistemindeki öğrenci bilgilerinin eksik veya hatalı olması, öğrenci sınav ücretinin yatırılmaması, yurt dışından başvuracak öğrencilerin belgelerinde eksiklik olması durumunda bu öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak

Giriş belgeleri 27 Mayıs'ta dağıtılacak

2013-PYBS Sınav Kılavuzu'nu göre de 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 sınıf öğrencileri de 22 Mart'ta kadar sınava başvurabilecek. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri 9 Haziran'da, 8. sınıf öğrencileri ise 8 Haziran'da sınava girecek. Öğrencilerin sınav giriş belgeleri 27 Mayıs'ta dağıtılacak.

Başvuru yapacak öğrencilerin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekiyor. Açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi, açık öğretim ortaokulu ve özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamayacak. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler ise sınava başvuramayacak.

Parasız yatılılığı tercih edecek öğrencilerin, ortaokulların 8. sınıfında, ortaöğretim okullarının hazırlık sınıfı hariç 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenim görmeleri gerekiyor. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrenciler için tercih edeceği pansiyonlu okullarda aynı sınıf seviyesinde öğrenim gördüğü meslek dalının bulunması şartı aranıyor.

Bursluluğu tercih edecek öğrencilerin ise ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında, ortaöğretim okullarının hazırlık sınıfı hariç olmak üzere 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenim görmeleri ve maddi imkanlardan yoksun bulunması gerekiyor.

PYBS sonuçları 16 Temmuz'da, www. meb.gov.tr ve oges.meb.gov.tr adreslerinden açıklanacak. 8, 9, 10 ve 11. sınıfların parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri 22 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde alınacak. Yerleştirme sonuçları ise 22 Ağustos'tan itibaren internetten ilan edilecek.

Öğrenciler sınav kılavuzuna www.meb.gov.tr ve www.oges.meb.gov.tr adreslerinden ulaşabilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.