banner

YÖK, 39 fakülteye dekan ataması yaptı




Yükseköğretim (YÖK) Genel Kurulu, devlet üniversitelerine ait 39 fakülteye dekan atadı. 

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Genel Kurulunun  27 Haziran'daki toplantısında, eğitim, kadro, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporlarının yanı sıra bazı gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi mütevelli heyeti tarafından, rektör adayı olarak Yükseköğretim Kuruluna önerilen Prof.Dr. Necip Camuşcu'yla ilgili olumlu görüş bildirilmesine karar verildi.

Devlet üniversitelerine ait 39  fakülteye de dekan ataması yapıldı. Buna göre, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne Prof.Dr. Ahmet Varilci, Tıp Fakültesi'ne Prof.Dr. Hasan Koçoğlu, Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne Prof.Dr. Abdullah Yılmaz, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ne Prof.Dr. Yakup Civelek, Mühendislik Fakültesi'ne Prof.Dr. Fikret Kocabaş, Orman Fakültesi'ne Prof.Dr. Selman Karayılmazlar, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne Prof.Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Mühendislik Fakültesi'ne Prof.Dr. Mehmet Gavgalı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne Prof. Dr. Ahmet Erdem, Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne Prof.Dr. Mehmet Beşirli, Çukurova Üniverstesi Ceyhan Veteriner Fakültesi'ne Prof.Dr. Fatih Köksal, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne  Prof.Dr. Tülay Canda, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne Prof.Dr. Atilla İsmail Kesercioğlu, Su Ürünleri Fakültesi'ne Prof. Dr. Celal Artunç, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne Prof.Dr. Mehmet İnbaşı, Turizm Fakültesi'ne Prof.Dr. Kurtuluş Karamustafa, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne Prof. Dr. Gıyasettin Arslan, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği  Fakültesi'ne Prof. Dr. Necmi Gökay, Hacettepe  Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne Prof.Dr. Bülent Gümüşel, Harran  Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne Prof.Dr. Mehmet İriadam, Ziraat Fakültesi'ne Prof.Dr. Salih Aydemir, İnönü  Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne Prof.Dr. Burhanettin Dönmez, İstanbul  Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'ne Prof.Dr. Alper Cihan, Karadeniz Teknik  Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi'ne Prof.Dr. Yalçın Yaşar, Karamanoğlu Mehmetbey  Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ne Prof.Dr. Halit Çalış, Kırıkkale  Üniversitesi Eğitim  Fakültesine Prof. Dr. Mehmet Kutlu, Güzel Sanatlar Fakültesi'ne Prof. Dr. Hasan Arapgirlioğlu, Tıp Fakültesi'ne Prof.Dr. Osman Güler, Kırklareli  Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne Prof. Dr. Mehmet Dalkılıç, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'ne Prof.Dr. Nevnihal Erdoğan, Muğla Sıtkı Koçman  Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne Prof.Dr. Mustafa Özel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne Prof.Dr. Yağmur Şener, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne Prof.Dr. Gölge Seferoğlu, Sakarya  Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne Prof. Dr. Aytekin İşman, Selçuk  Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne Prof.Dr. Hüseyin Elmas, Sağlık Bilimleri  Fakültesi'ne Prof.Dr. Aliye Mavili Aktaş, Sinop  Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne Prof.Dr. Nihat Dalgın, Şırnak  Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne Prof.Dr. Mahmut Özdemir, Trakya  Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne Prof.Dr. Metin Aydoğdu atandı.

Mevlana Üniversitesi tarafından Eğitim Fakültesi'ne dekan adayı olarak önerilen Prof. Dr Vehbi Çelik ile ilgili de olumlu görüş bildirilmesi kararlaştırıldı.

YÖK Genel Kurulunda, Dünya Eğitim Vakfının İstanbul’da kurmak istediği Biruni Üniversitesi ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının İstanbul'da kurmak istediği İbn-i Haldun Üniversitesine ilişkin sunumlar izlendi. Kuruldan, iki başvuru için de Milli Eğitim Bakanlığına olumlu görüş bildirilmesi kararı çıktı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.