banner

YÖK, Mısır ve Suriye’deki öğrencilere kapıları açıyor




Mısır ve Suriye’deki belirsizliklerden olumsuz etkilenen üniversite öğrencilerine YÖK, Türk üniversitelerinin kapısını açacak.

Eğitimtercihi- YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya II. Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayı’nda Mısır ve Suriye’deki olumsuz koşullardan etkilenen Türk ve uluslararası öğrenciler için çözüm aradıklarını ve bu kapsamda Türk üniversitelerine kaydolabilmelerinin önünü açacak düzenleme yapacaklarını açıkladı.

Mısır ve Suriye’de öğrencileri bulunan ülkelerden Türkiye’ye müracaatların olduğunu belirten Çetinsaya, “Bu ülkelerde öğrencileri bulunan ülkeler bize başvurmaya başladı. En son Tayland, Mısır ve Suriye’de okuyan öğrencilerini Türkiye’ye yönlendirmek istediklerini söyleyerek bizden yardım talebinde bulundu. Biz de bu ülkelerde eğitim gören Türk ve uluslararası öğrencilere Türk üniversitelerine geçiş imkanı sunmak için çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.