banner

2013’te en çok tercih edilen üniversite oldu




Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) kontenjan sayılarına oranla, 2013’te Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitesi oldu

ÖSYM, 2013’te üniversitelerin tercih edilme oranlarının yer aldığı ‘2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Adayların Yükseköğretim Programlarına İlişkin Tercihleri’ raporunu açıkladı.

16 Ocak’ta açıklanan raporun ardından, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) kontenjan sayılarına oranla, Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitesi olduğunu bildirdi. AGÜ’den yapılan açıklamaya göre, 2013 yılında tercih yapan öğrencilerden 21 bin 534’ü AGÜ’yü tercih etti. Raporda, toplam 3 fakülte, 6 bölüm ve 121 öğrencilik kontenjana sahip olan AGU’yü tercih eden bu öğrencilerin 3 bin 046’sının ise AGÜ’ye birinci tercihinde yer verdiği belirtildi. Elde edilen başarıdan mutlu olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, “Bu sonuç, 2013 yılında ilk kez öğrenci almamıza rağmen gerek yurtiçi ve yurtdışından aramıza katılan akademisyen kadromuz gerek öğrenciyi merkezine alan eğitim modelimiz, teknolojik alt yapımız, kampüs ve burs olanaklarımızın yanı sıra sosyal faaliyetlerimiz ile çok kısa sürede ciddi bir başarı elde ettiğimizin önemli bir kanıtı. Öyle anlaşılıyor ki AGÜ olarak iletmek istediğimiz mesajları en doğru şekilde öğrencilerimize ve ailelerine ulaştırmışız” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.