banner

Basında en çok yer alan üniversiteler açıklandı




Akdeniz Üniversitesi, basında en çok yer alan devlet üniversiteleri arasında ilk sırayı alırken, özel üniversiteler kategorisinde de ilk sırayı Yaşar Üniversitesi aldı.

Üniversitelerin yazılı basında 2014 yılının ilk çeyreğinde çıkan haber sayılarına göre, medya takip ajansı Interpress tarafından hazırlanan ‘Haber Karnesi’ açıklandı. Geride bıraktığımız 3 ay içinde yine en çok konuşulan üniversitenin Akdeniz olduğu ortaya çıktı. Aynı araştırmada sayfalarda ismi yer alan 152 devlet ve vakıf üniversitesi hakkında toplam 106.647 haberin yayınlandığı tespit edilirken, bu çeyrekte ilk 35 sıra içinde hiçbir vakıf üniversitesinin yer alamadığı da belirlendi.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile derginin tek tek incelendiği araştırma sonuçlarına göre; yılın ilk çeyreğinde devlet üniversiteleri içinde Akdeniz Üniversitesi 5.666 adetle birinci sırayı alırken, Selçuk Üniversitesi toplam 4.825 haberle ikinci, Çukurova Üniversitesi de 4.475 haberle üçüncü sırayı aldığı saptandı. Listenin ilk on sırasında yer alan diğer okulların ise, İstanbul, Anadolu, ODTÜ, Ege, İ.T.Ü, Sakarya ve Uludağ Üniversitelerinin olduğu saptandı.

Yaşar, vakıf üniversiteleri içinde ilk sırada

Interpress’in üniversitelerin 2014 yılı ilk üç aylık haberlerini mercek altına aldığı aynı araştırmada, ülke geneline yayılmış 50’yi aşkın vakıf üniversitesi içinde 1.129 haberle ilk sırada Yaşar Üniversitesi’nin yer aldığı tespit edildi. Bilkent Üniversitesi çıkan 989 haberle ikinci olurken, Bilgi Üniversitesi’nin de toplam 940 haberle üçüncü sırada yer aldığı ortaya çıktı. Vakıf üniversiteleri içinde ilk on sırayı oluşturan diğer okulların ise, İzmir-Ekonomi, Gediz, Bahçeşehir, Başkent, Zirve, İzmir, Sabancı ile Koç Üniversiteleri olduğu tespit edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.